Projektni dan u Gospodarskoj školi Čakovec

>> Projektni dan u Gospodarskoj školi Čakovec

Dana 16. prosinca 2014. godine u Gospodarskoj školi Čakovec održan je Projektni dan. Tim danom željeli smo predstaviti provedene i novopokrenute projekte Gospodarske škole koji su financirani sredstvima EU te potaknuti nove projektne suradnje i partnerstva.

Projektni dan započeo je konferencijom za novinare na kojoj su se prisutnima najprije obratili Renato Vinko, ravnatelj Gospodarske škole i Tina Matovina u ime Agencije za mobilnost i programe EU koja u Hrvatskoj provodi projekte Erasmus+. Projektni partneri, srednjoškolski ravnatelji, nastavnici i učenici prenijeli su svoja iskustva i očekivanja. Pozitivna iskustva dosadašnje četverogodišnje suradnje s Gospodarskom školom prenio je Roman Ferenčak, generalni direktor tvrtke Ocean Orchids iz Dobrovnika u Sloveniji u kojoj su učenici obavljali stručnu praksu. Važno je istaknuti kako je prošle godine, nakon ovakve prakse, Ocean Orchids zaposlio jednoga bivšeg učenika Gospodarske škole.

Također, svoja iskustva iznio je Igor Tkalec, direktor tvrtke Frigoair Logistik koja je ove godine primila deset učenika na stručnu praksu temeljem projekta Perpetuum Mobile. Naglasio je važnost povezivanja obrazovnog sektora s gospodarstvom. Projekte koji se upravo provode; Perpetuum Mobile i The Mobility Bridge, predstavio je Vladimir Šoštarić, projektni koordinator iz Gospodarske škole. Zadovoljstvo suradnjom u projektu Perpetuum Mobile iznio je i ravnatelj Strojarske i prometne škole iz Varaždina Milan Žunar, a iskustvo i dojmove s dvotjedne prakse u Mikkeliu u Finskoj podijelio je Antonio Barić, učenik Škole za cestovni promet iz Zagreba. Očekivanja u novopokrenutom projektu The Mobility Bridge predstavili su Bosiljka Vinković Kukolić, ravnateljica ETŠ-a i Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog. Zahvaljujući ovom projektu, obućari iz Gospodarske škole ići će na stručnu praksu u Portugal. Njihovi kolege prošli su mjesec boravili u Gospodarskoj školi na trotjednoj praksi, a njihova je domaćica bila Marija Damiš, nastavnica strukovnih predmeta u području obućarske tehnologije.

Nakon konferencije za novinare, Tina Matovina i Jelena Goričanec, predstavnice Agencije za mobilnost i Programe EU, održale su radionice na kojima su sve zainteresirane upoznale s mogućnostima koje pružaju Erasmus+ programi EU.

Nakon radionica u prostorijama Gospodarske škole prikazane su prezentacije više od deset uspješno provedenih projekata financiranih sredstvima EU. Ravnatelj je naglasio da je Gospodarska škola, sudjelovanjem u navedenim projektima, povukla više od 1 milijun € za osuvremenjivanje, opremanje i ulaganje u ljudske resurse.

Na pripremljenu radionicu i prezentacije projekata, osim nastavnika i učenika međimurskih srednjih škola, odazvali su se i nastavnici i učenici partnerskih škola u projektima, kao i nastavnici iz Križevaca, Vinice i Bedekovčine jer i njihove škole planiraju samostalno ili u partnerstvu pripremati projekte.

Svi sudionici ovoga Projektnog dana mogli su razmijeniti dragocjena znanja i iskustva u provođenju projekata te uvidjeti dobrobit ovakve suradnje za učenike, nastavnike, školu, ali i širu zajednicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije