Kreće trkački kup sjeverozapadne Hrvatske

Predstavnici organizatora cestovnih utrka u tri županije, Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj, odlučili su pokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske. Radi se o natjecanju u kojem bi se bodovali nastupi trkačica i trkača na utrkama u ove tri županije i u konačnici dobili najuspješniji natjecatelji. Ideja novog natjecanja je i omasovljenje utrka u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Na sastanku održanom u prostorijama varaždinskog Atletskog kluba Sloboda dogovoreno je da će u prvom izdanju Kupa u 2015. godini biti 18 utrka. Kup počinje varaždinskom Novogodišnjom utrkom (1.1.), a nastavlja se ludbreškom utrkom Centrum Mundi (22.3.), Dravskim ultracrossom (6.4.), utrkom Hagemann u Družbincu (19.4.), Županijskim polumaratonom Križevci – Kalnik te Gorčenskim maratonom (oba 1.5.), krosom u Frkanovcu (9.5.), Utrkom grada Čakovca (27.5.), cross utrkom Lančić – Knapić (7.6.), novom utrkom u Nedelišću (13.6.), brdskom utrkom Ivančica (20.6.), utrkom u Ivanovcu (25.6.), Utrkom grada Murskog Središća (29.8.), Varaždinskim polumaratonom (20.9.), Memorijalnom utrkom Josip Putar u Lepoglavi (27.9.), Memorijalnom utrkom Ivan Sokač u Poljani Biškupečkoj (4.10.), utrkom u Bedencu (17.10.) i utrkom grada Koprivnice (8.11.).

Za plasman u Kupu sjeverozapadne Hrvatske natjecatelji će morati sudjelovati na najmanje pet utrka, a bodovat će im se 14 najboljih utrka. Pobjednik utrke će dobiti 50 bodova, drugi 46, treći 43, četvrti 41, peti 40 i redom po bod manje, a nakon 44. mjesta svi ostali po 1 bod. Na kraju sezone nagradit će se troje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji te po troje najboljih u sedam muških i pet ženskih starosnih kategorija.


Proglašenje najboljih svake bi godine bilo u drugoj županiji, a za prvi Kup sjeverozapadne Hrvatske u planu je proglašenje u Nedelišću 21. studenog 2015. u sklopu humanitarne akcije u više sportova pa tako i s humanitarnom utrkom u Sportskom parku Trate.

Uz aktivnosti na organizaciji vlastitih utrka organizatori pojedinačnih utrka koje su u kalendaru Kupa sjeverozapadne Hrvatske nemaju dodatnih obveza osim financijske participacije od 200 kuna za nagradni fond Kupa te dostave rezultata svojih utrka radi obrade za poredak trkača i trkačica u Kupu. Za provođenje Kupa sjeverozapadne Hrvatske izabran je Organizacijski odbor sa po dva predstavnika iz svake županije.

Iz Koprivničko-križevačke županije to su Branko Zorko i Draženko Kovačić, iz Međimurske Dragan Nedelkovski i Ivan Blažek te iz Varaždinske Ivan Domislović i Josip Jakop. Obradu i bodovanje Kupa radit će Krunoslav Borovec, tajnik Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina, inicijator Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije