3. Božićna olimpijada okupila 140 djece

>> 3. Božićna olimpijada okupila 140 djece

Udruga Vitae U.S.R. i ove godine organizirala je 3. Božićnu olimpijadu za sve članove univerzalnih sportskih škola “Piko” koje djeluju u Međimurskoj županiji te za članove sportske škole “Abeceda sporta” iz Varaždina.

Na manifestaciji je sudjelovalo 140 djece od 4 do 10 godina starosti koja su se okušala u nekoliko sportskih disciplina (trčanje s preponama na 20 metara, skok u dalj iz mjesta, štafetno trčanje s zadacima, bacanje vortexa i mali nogomet), a sve to iz publike pratili su roditelji i gosti olimpijade.

3. Božićna olimpijada održana je 14. prosinca u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu s početkom u 10 sati. Božićna olimpijada je i ove godine bila humanitarnog karaktera te su roditelji i gosti mogli dati dobrovoljne priloge za rad s djecom iz autističnog spektra koji su članovi udruge “Pogled” udruga za autizam iz Nedelišća.

Ove godine prikupilo se 1.060,00 kuna s kojima će se olakšati financiranje stručnog kadra za provođenje senzo-motoričkih vježbi koje se redovno provode u NGC Aton u Nedelišću.

Organizatori zahvaljuju Županiji Međimurskoj, Zajednici sportskih udruga grada Čakovca, osiguranju Euroherc i trgovačkom lancu Metss te svim roditeljima i članovima udruge na donacijama i pomoći u organizaciji. Ovim putem se zahvaljuju i Udruzi za autizam “Pogled” s kojom već nekoliko godina uspješno surađuju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije