WomanArt: Kakve veze ima Božićna kugla s vježbanjem?

Znam, sad si vi mislite kakve veze ima Božićna kugla s vježbanjem, ali ima! Uskoro nam dolazi Božić, a samim time i višak kilograma koji nam i ne trebaju baš, osobito u obliku potkožnog masnog tkiva (sala, ali ljepše zvuči pmt). Iako mnogi misle da mi je mamagenetika dala lijepo oblikovano i čvrsto tijelo, nije točno, ja se baš kao i TI moram potruditi i raditi ako želim do nekle izgledati. Osobito područje oko trbuha koje mrzim jer se vidi svaki kolač i svaka šnita bijelog bageta, kojeg btw obožavam, s nutelom i paštetom i salamom i čvarcima itd. ugl sama pomisao na Božić i evo dobila sam 2 kile, pojedem jedan kolač + 2 kile i tome nema kraja.

Svaki, ali zaista svaki Božić imam deal sama sa sobom, JEDEM SAMO ONOLIKO KOLIKO MI JE POTREBNO, ali ne, ja se prežderavam i stalno jedem i ležim i jedem i ležim i tako sve do dočeka Nove kad se treba srediti, i onda skužim da sam se pretvorila u Žaka i nemam si kaj obleći. Inače imam takav problem i bez obzira što sam nedavno bila u šopingu ja si i dalje nemam kaj obleći pa onda zamisli još deset kila + i kak da budem sretna. Prije izlaska moja soba izgleda kao da je pala atomska bomba jer svaku kombinaciju koju isprobam MRZIM jer ne stoji onak kak sam si ja zamislila. Žene me razumiju! Znam, ak si muško ništa ti nije jasno i bolje ti je jer poludim ko bolesna kokoš kad mi u sobu uđe muž i samo da me požuri iskomentira -sve ti dobro stoji! uff –zašto lažeš, reci mi istinu! i onda tak histerična i nezadovoljna idem van –I ONDA NEŠ PIL? a znamo da alkohol deblja! Kako god bilo, njima je lakše jer nemaju takav mentalni sklop ko mi žene. Evo sad smo došli do Božićne kugle!

Pinki Božićna kugla!

Jedno jutro, baš kao i svako jutro nakon treninga idem u dućan kupit namirnice koje su mi potrebne da skuham ručak, i parkiram tik do vratiju jer je vani zima i ne da mi se hodat po hladnoći. Moje oči su se već i u autu (koji je bio zgrijan) smrzle! Plakat (veliki plakat) koji najavljuje koncert s jednom poznatom pjevačicom ili bolje rečeno pevaljkom Jelicom Mozgom u kupačem kostimu boje PINKI I BEBI ROZA –omg ona je gola, gola! Nikad nisam bila na njezinom koncertu pa ne znam kak se žena oblači i neee, nisam ljubomorna, ali badek ? kaj stvarno se to sad fura ? Pa nekad, ne tak davno, kad sam ja bila mlada, (sad sam lijepa i mlada) imali smo uzore i svi smo htjeli izgledat kao oni. Jadna ova današnja djeca kojima je ona uzor, vjerujem da bi sad sve curice najradije na koncert išle u badeku, po ovoj hladnoći, znam, sad zvučim ko tvoja baka, al badek? Badek? I onda sam skužila kaj pjesnik želi reći, Jelica dolazi na koncert za vrijeme Božića pa su time htjeli dočarat Božić, kužiš? Božićna kugla, ona je roza kuglica s malo bijelog snijega na vrhu.

I onda sam se sjetila jednog plesnjaka prije dve godine gdje su sve curice imale isti stil obleke, ultra kratka haljinica (meni je to tunika) s ogromnim platformama, a o hodanju u njima da i ne pričam. Katastrofa, grozno! Pa da, to su sve pobrale od fascinantnih pevaljkica jer i one su prije badeka nosile ultra haljinice, tunike. Problem je u tome kaj sve te naše pevaljke imaju utegnuto i lijepo tijelo, dok nekim djevojčicama salo strši na sve strane i one su si takve lijepe! Utegnuta haljinica po uzoru na Jelicu, a tijelo po uzoru na Žaka. I ja volim haljinice i štiklice, ali dobro pogledam oko sebe, dal mi kaj strši ili ne, a kamo li kamion sala. Ko je tu lud? I uostalom, Gdje ti je mama?

Iz dana u dan sve se više borimo s pretilošću mladih ljudi i to je velik problem. Djevojčice ne znaju da njihovi idoli i Jelica (koja izgleda predivno za svoje godine) vježbaju i da se oni zdravo hrane jer u suprotnom ne bi izgledali tak kak izgledaju. Oni imaju svoje osobne trenere koji ih naganjaju da rade sve ono kaj ti (možda) nikad ne bi. Nema klope tipa majoneza, bijeli kruh i hamburger već povrće, voće, meso, riba i sigurno se ne nalije alkoholom svaki tjedan ko koza jer alkohol deblja (namjerno se ponavljam). Tvoja se Jelica itekak trudi da izgleda tak kak izgleda i naravno da njoj badek stoji predobro, a tebi ne.

Znam, i danas me mrziš!

Ugl. Božićna kugla uskoro dolazi odraditi koncert, nadam se da se vidimo tamo, ne zaboravi na dress kod: badek. Vani ispred dvorane će se prodavat salo, skupi dovoljno sala do tad pa da imaš kaj za prodat.

p.s. bez obzira na to dal imaš salo il ne ja te volim takvu kakva jesi jer si posebna i lijepa. Čovjek se gleda iznutra ne izvana. Zapamti to zauvijek! Zdravlje je sve na svijetu, SVE, ak si zdrava onda si i lijepa. Ne želim da odeš na dijetu, želim da se zdravo hraniš i da paziš na ono što nam je najdragocjenije, a to je naše tijelo koje je zapravo jedino mjesto gdje mi živimo!

Trening koji vam ovoga tjedna preporučujem je zadužen da ciljano gađa leđne mišiće.



Ekstenzija leđa u ležećem položaju s pogrčenim rukama.

Ekstenzija leđa u ležećem položaju s rukama uz tijelo.



Ekstenzija leđa u ležećem položaju s pogrčenim rukama, dlan na dlan i čelo na dlanovima. Izdužujete se.




Mala ili velika kobra, kod male ste oslonjeni na laktove, a kod velike na dlanove kao na slici. Ramena držite daleko od ušiju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije