Nečuveno: U vrtiću pokrali dječje šparavce i novac iz humanitarne akcije!

Tete i djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica iz Male Subotice sigurno neće po dobrom pamtiti današnji ponedjeljak i ove predbožićne – novogodišnje dane.

– Kad je prva teta došla u ponedjeljak ujutro na posao, prvo što je primijetila da je hladnije nego inače, ali krađa i razbijeno staklo nisu joj pali na pamet, do trenutka kad nije naišla na razbijeni donji dio prozora na vratima sa stražnje strane – ispričali su nam danas u Dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici koji je bio poprište nesvakidašnje bezobrazne krađe pojedinca ili grupe, a koja se desila u noći sa subote na nedjelju ili dan kasnije.

Razbili su mali prozor, jedan se provukao unutra i na drugim vratima otključao bravu od kud su ušli u vrtić gdje su imali pravi show.

Pretpostavka je da su se dulje vrijeme zadržali unutra, jer su upalili svijetla po većini prostorija u koje su i ušli te razbacali stvari. Čak su djeci iz šparavaca pokrali kovanice u sitnim apoenima, ali ne sve. Sitne lipe i po jednu lipu su ostavili sa strane na jednom “kupu”, ti novčići im nisu odgovarali!

Da njihova bezobraština nema mjeru, dokazali su kad su iz kutije gdje se preko Udruge oboljelih od leukemije i limfoma prikupljao novac za u prometnoj nesreći teško stradalu Eminu, pokrali sve donacije u vidu novaca koji su se u njoj nalazili.

– Pokrali su po učionicama i pakiranja cedevite, fotoaparat, iz kuhinje sir i ostale prehrambene proizvode. Grozno – ispričala nam je teta koja radi u vrtiću.

Tu večer došlo je do još krađe koja se odvila u lovačkom domu LD Prepelica u Palovcu, gdje su porazbijali inventar u kuhinji, ukrali i razbacali posuđe, razbili čaše, flaše… Razbijena su i ulazna vrata i kuhinjski rostilj, a ukupna šteta se procjenjuje na oko pet tisuća kuna. Radi li se o jedno te istoj ekipi, istražit će naša Policijska uprava međimurska.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije