Konačno malo sunca! Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Mnogi dijelovi unutrašnjosti već danima nisu vidjeli sunce. Primjerice, u zapadnim krajevima sunca nije bilo već petnaestak dana, a skoro svakodnevno bilo je i kiše ili rosulje. U novom tjednu dolazi do razvedravanja i smirivanja vremena.

Na Jadranu već od danas, a u unutrašnjosti zemlje sunce stiže sredinom tjedna. U cijeloj unutrašnjosti ovaj tjedan donijet će i jutarnji mraz. Krajem tjedna ciklus kreće ispočetka. Jačanje južnih vjetrova, zatopljenje, porast naoblake, a za vikend i mjestimične oborine koje će donijeti ciklona Glorija, javlja Crometeo.

Tmurno i mokro vrijeme moglo bi se zadržati i u ponedjeljak. Puno oblaka, prohladno i vlažno, Postoji mogućnost za slabu povremenu slabu kišu, a u gorju će biti i slabog snijega, možda koji centimetar. U drugom dijelu dana oborine će potpuno prestati, a sa zapada bi se moglo početi i djelomično razvedravati. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar uz cjelodnevnu temperaturu između 3 i 7 Celzijevih stupnjeva, navečer i malo hladnije.

U utorak još uvijek dosta oblaka, a bit će i hladno i vjetrovito. Još povremeno može biti malo oborina u obliku kiše ili slabe susnježice, a u gorju slabog snijega. Oborina će biti malo, ali u gorju ipak može pasti koji centimetar snijega. Puhat će jak sjeverac i sjeveroistočnjak i bit će prohladno. Jutarnja temperatura od -1 do 3°C, a najviša dnevna od 0 do 5°C, ali će se zbog sjeverca činiti hladnije.

Zatim se čini da će sredinom tjedna, u srijedu, konačno biti stabilnije. Vjerojatno će biti jutarnjeg mraza, a i danju će biti prohladno. Ono što je bitno, napokon će dan u zapadnim krajevima proći sasvim suho, a čini se i da ćemo nakon dugo vremena vidjeti sunce. Na istoku i u Lici još uvijek oblačnije, mjestimice s malo susnježice ili slabog snijega, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar će oslabjeti. Jutarnja temperatura mogla bi pasti na -2°C, u gorju i na -5°C, a najviša dnevna neće ići puno iznad nule – u većini mjesta od 0 do 5°C.

I u četvrtak očekujemo jutarnji mraz, a tijekom dana će se izmjenjivati oblaci sa sunčanim razdobljima. Ujutro je moguća magla. Vjetar će biti sasvim slab. Jutarnja temperatura oko -2°C, ako noć bude potpuno vedra možda čak i malo niža, osobito u gorskim kotlinama. Najviša dnevna temperatura od 1 do 5 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme očekuje se i u petak. Zdravo, hladno i suho, a vjerojatno će biti i sunčanih razdoblja. Ujutro je moguća magla koja se mjestimice može i dulje zadržati. Vjetar slab južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0°C, u gorskim kotlinama ponegdje i niža, a najviša dnevna i dalje većinom od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva.

Nova promjena vremena moguća je za vikend. Iako odmah treba naglasiti da ova prognoza za vikend nije sasvim sigurna jer u trenutku izrade prognoze još nije sigurno jer će razvoj vremena jako ovisiti o smještaju ciklone s vlažnim zrakom i njenom povlačenju hladnog zraka sa sjevera i istovremeno hoće li biti dovoljno vlage, tj. oborina.

Čini se da u subotu još uvijek možemo računati na suho vrijeme, ali i južinu uz umjeren i pojačan jugozapadni vjetar. Jutro će još biti prohladno, ali danju će osjetno zatopliti. U nedjelju posvuda sve oblačnije, a kiša će se širiti na središnju, do kraja dana i istočnu Hrvatsku.

Još uvijek toplo uz temperaturu cijeli dan od 3 do 11°C. U noći na ponedjeljak bi postupno zahladilo. Ako se poklope zahlađenje i vlaga moglo bi biti oborina na granici kiše i snijega, ali nije još sigurno. Vjerojatnije je da i dalje nema zimskih uvjeta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije