Najljepši božićni dekori – super ideje za interijere i eksterijere

Božić je vrijeme slavlja, druženja i zabave. Osim darivanja, Božićne večere i ručka, najveći sastavni dio Božića je ukrašavanje doma.

Svjetla, boje, ukrasi, vrpce, vijenci, zvijezde i božićno drvce su ukrasi koji će unijeti ljupkost u svaki kutak doma. Ukrašeno Božićno drvce s lampicama i diskretnom glazbenom pozadinom, nesumnjivo su vrhunac svih božićnih ukrasa. Božićni ukrasi datiraju još iz 16. stoljeća, a kako vrijeme odmiče, ljudi uvode sve više i više novih inovativnih i kreativnih ideja za uređenje. Dakle, prije nego krenete na uređenje doma, odredite temu kako biste olakšali postupak.

Unutarnja Božićna dekoracija

• pripremite cvjetni aranžman kao središnji element za Božićni stol. Napunite široke zdjele s vodom i napunite laticama, cvijećem i plutajućim svjećicama. Postavite ih na više mjesta po stanu

Božićna čarapa je još jedan must have ukras unutarnje dekoracije. Možete objesiti više čarapa, posloženih u liniju na zidu u dnevnom boravku, a možete ihnapuniti s malo bombona

• napravite vrpce i mašne i postavite ih na namještaj i vrata.

• najveću pozornost posvetite ukrašavanju Božićnog drvca. Ukrasite ga prema vlastitom nahođenju i osvjetlite lampicama. Znajte da će drvce biti centar pažnje.

Vanjska Božićna dekoracija

• ako živite u vlastitoj kući možete oko prozora i vrata ili preko balkona postaviti lampice koje će elegantno naglasiti vaše veselje i radost zbog nadolazećih blagdana. Pazite samo da su lampice namijenjene za vanjsku uporabu i da su vodonepropusne.

• ako ispred kuće imate drveće lijepo je i njega ukrasiti lampicama. Pazite da su lampice namijenje za vanjsku uporabu, a posebnu pažnju obratite spajanju na električnu struju.

• na ulazna vrata obavezno postavite Adventski vijenac te održite lijepu Božićnu tradiciju

• ako budete sreće da padne snijeg, pred ulazom u kuću napravite snjegovića. Ovaj posao možet prepustiti djeci, ona će to vrlo rado učiniti.

Sve u svemu, božićni ukrasi trebaju biti graciozni, elegantni, šareni i veseli. Provjerite kakve ukrase imate i na vrijeme ih nadopunite novima. Ukrasite dom s ljubavlju i radošću i uživajte u blagdanima.

Izvor: UrediSvojDom

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije