FOTO: “Ruksak (pun) kulture” u dječjem vrtiću Ribica – Žabnik

>> FOTO: “Ruksak (pun) kulture” u dječjem vrtiću Ribica – Žabnik

U četvrtak, 27. studenog 2014. u dječjem vrtiću Ribica iz Žabnika, održan je projekt “Ruksak (pun) kulture”- Umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2014. godinu, u organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. Voditeljica projekta bila je Morana Bigač iz Ministarstva kulture.

Djeca su uživala u glazbenoj radionici pod nazivom Glazbena suita za djecu: Camille Saint-Saens – Karneval životinja. Glazbenu radionicu koja se temelji na načelima funkcionalne muzičke pedagogije s ciljem motiviranja i upoznavanje djece s glazbenim elementima, ali i osvješćivanjem uloge životinja u prirodi, osmislila je umjetnička udruga Moj svijet.

Glazbena suita francuskog neoklasicističkog kompozitora Camillea Saint – Saensa Karneval životinja, sastoji se od 14 stavaka od kojih svaki predstavlja drugu životinju. Iako je koncert izvorno napisan za sastav od deset izvođača, za potrebe edukativnih koncerata, glazbenice iz udruge pripremile su vlastitu obradu cijele suite.

Radionica se sastojala od jednosatnog koncerta i upoznavanja s instrumentima (violončelo, flauta i električni klavir) na kojem su sudjelovala sva djeca iz vrtića, dok je u likovnoj radionici pod nazivom Likovno izražavanje doživljaja glazbe sudjelovalo 20 djece predškolske dobi.

Tijekom programa djeca su se upoznala sa stavcima suite prepoznajući životinje, a na likovnoj radionici oslikavali su određene ponovljene glazbene stavke učeći na taj način likovno izraziti glazbeni doživljaj. – Bio je to predivan doživljaj koji će svima ostati zauvijek u sjećanju – kažu u vrtiću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije