Susret s video-novinarem u OŠ Belica

>> Susret s video-novinarem u OŠ Belica

U petak 21.listopada 2014. godine, učenike Osnovne škole Belica uključene u provođenje Comenius projekta Empowering Youth Through Media posjetio je video-novinar Ervin Bajuk. Njegovi se uradci redovito prikazuju u obrazovnoj emisiji HRT-a ˝Školski sat˝. Dvanaest učenika i njihove učiteljice engleskog jezika upoznao je s ovim rijetkim zanimanjem na našim prostorima.

Osim samog upoznavanja zanimanja i potrebne opreme učenici su dobili jedinstvenu priliku i isprobali neku od opreme. Usto su dobili i mnoštvo korisnih savjeta koje će moći praktično primijeniti već idući mjesec u novoj projektnoj aktivnosti.

Učenici su do sada u okviru projekta upoznali i uspoređivali tradicionalne i moderne medije, govorili o prednostima i nedostacima oglašavanja i izradili reklame, osmislili, proveli i analizirali anketu o internetskoj sigurnosti i nasilju u medijima, a u svibnju su ugostili 12 učenika iz Rumunjske na desetak dana.

Sljedeći zadatak je snimanje kraćeg dokumentarnog filma o običajima svog zavičaja s kojim će Belicu predstaviti u travnju 2015. godine kad putuju u posjet partnerskoj školi u Rumunjsku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije