Drama na gradilištu plinovoda: Zapaljena boca prijetila eksplozijom

Za vatrogasce JVP Čakovec subotnje prijepodne bilo je izuzetno burno. Kako smo već javili, uspješno su odradili intervenciju spašavnja radnika kojeg je u kanalu zatrpala zemlja.

Istog prijepodneva na dojavni centar 193 stigla je dojava kako se na postavljanju plinovoda između Bukovca i Prekope prilikom same izrade zapalila plinska boca. Vatrogasci JVP Čakovca sa navalnim vozilom i 4 vatrogasaca izašli su na intervenciju. Što ih je sve tamo moglo dočekati nitko nije mogao znati…

Čak ni djelatnici koji su bili na izradi cjevovoda jer su se od moguće eksplozije maknuli na sigurno. Ovdje je u prvi plan došlo i navigacijsko navođenje iz operativnog centra. Naime, djelatnici koji su radili na izradi su iz Zagrebačke županije, i nakon nastale nezgode bili su toliko zbunjeni da niti sami nisu znali gdje se točno nalaze tako da je navođenje vozila bilo iz operativnog centra 193 i prema navigacijskoj karti.

Vatrogasci su upravo išli tamo odakle su drugi bježali, ni ovoga puta nisu dvoumili niti sekunde već su riskirajući svoje živote otišli i pogasili nastali požar. Svaka pohvala vatrogascima na njihovom angažmanu i rizičnim trenucima na mnogobrojnim intervencijama, ali oni će kao i uvijek samo odmahnuti rukom i sa čvrstim stavom poručiti: ”To je naš posao!”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije