Poraz Zrinskica od Lokomotive

>> Poraz Zrinskica od Lokomotive

U susretu Prve hrvatske rukometne lige za žene Zrinski je u Čakovcu poražen od Lokomotive 17:31. Zagrepčanke su bile velike favoritkinje ovog susreta i tako su odigrale cijeli susret. Nakon 10 minuta bilo je 2:6, a nakon 20 minuta na semaforu je bilo 5:11. Poluvrijeme je završilo 8:15.


U nastavku Zrinskice igraju gol za gol pa je u 40. minuti bilo 13:20, a u 50. minuti 17:26. Tu su Čakovčanke stale, do kraja susreta nisu zatresle mrežu, zaigrale su i mlađe igračice pa susret na kraju završava 17:31.


Stela Posavec je imala stopostotan učinak sa 7 golova, Paula Posavec i Ena Car zabile su po 4, 2 gola dale su Melani Balić i Dorotea Prevendar. Na golu je Teja Ivačić zaustavila 4 lopte te Ana Krmpotić i Katarina Kovačević po jednu.



Ovim susretom prvi dio sezone za Zrinski je završen jer je susret s Podravkom odigran unaprijed, a u prosincu slijedi Europsko prvenstvo tako da slijedi dvomjesečna stanka. Čakovčanke imaju 7 bodova i pred njima je iduće godine velika bitka za prvoligaški status.



Dostojno obilježen Dan sjećanja na Vukovar

Moramo pohvaliti ŽRK Zrinski što je obilježen Dan sjećanja na Vukovar minutom šutnje uoči susreta, natpisom na tribini uz dva zapaljena lampiona te puštanjem prigodne domoljubne glazbe.


Paula Posavec: “Očekivana pobjeda Lokomotive”

Rukometašica Zrinskog Paula Posavec ovako je komentirala susret: “Očekivana pobjeda Lokomotive, mi smo se borile i dale sve od sebe, nismo danas ništa ni očekivale. ” O prvom dijelu sezone Paula je rekla: “Mi možemo biti zadovoljne jer smo uzimale bodove ekipama kojima možemo konkurirati i to smo dobro obavile. Imamo kratak odmor pa nas čeka susret protiv nizozemske reprezentacije. Sad ćemo imati i više vremena posvetiti se školi jer nećemo imati toliko obaveza oko rukometa.”



Željko Golik: “Ipak je to drugi svijet”

Trener ŽRK Zrinski Željko Golik: “Možemo biti zadovoljni utakmicom jer ipak je to drugi svijet. Prema godištima to je susret naših juniorki protiv jedne ekipe koja igra Ligu prvaka. Moramo biti zadovoljni ne samo ovom utakmicom nego s tri zadnje sezone i ovom sezonom u prvoj ligi i osvojenih 7 bodova u ekpi u kojoj nema igračice starije od 18 godina.



Odvojili smo se od nekih klubova koji su na začelju, ali moram reći da je odigrano 10 kola i ostalo je još 16. Moramo malo korigirati ekipu i dograditi iskustvom da bi to imalo malo više smisla i da rasteretimo neke cure jer ipak je prva seniorska liga zahtjevna. Nadamo se posložiti u ovoih dva mjeseca kako klub u drugi dio sezone ne bi ušao sa stresoma u borbi za opstanak. Do 17. siječnja planiramo neke turnire i susret s juniorskom reprezentacijom Nizozemske kako bismo bili što spremniji.”

Irfan Smajilagić: “Imate mogućnost ostanka u ligi”

Trener Lokomotive Irfan Smajilagić je nakon susreta rekao: “Imamo jedan žustar ritam, pokušao sam danas odraditi neke taktičke varijante. Rezultatski to dobro izgleda, međutim neke taktičke elemente nismo odradili.” O ekipi Zrinskog Samijlagić je dodao: “U prvenstvu su 3 – 4 ekipe koje imaju neku kvalitetu, a ostale su ekipe podjednake koje igraju s istim godištem. Imate mogućnost ostanka u ligi, a pitanje je što su ambicije kluba. Previše je mladih igračica u ligi, trebala bi se isprofilirati kvaliteta.”



Na pitanje postoje li još kakvi rukometni kontakti u Čakovcu s obzirom da je nekada bio ovdje trener Smajilagić je odgovorio: “Ostali su sportski djelatnici s kojima se tu i tamo vidimo i čujemo. Šteta što više nema muškog rukometa u Čakovcu. To nije dobro za sport jer je Čakovec grad koji ima tradiciju rukometa. Šteta je što ovdje nema ekipe koja bi mogla napuniti dvoranu. Ako se ne može napuniti dvorana pitanje je što je smisao ovog. Nadam se da će se opet stvoriti ekipa koja će doći do prve lige, to je i jedna kvaliteta grada da ima jednog takvog predtavnika. Očito je sport otišao u nekom drugom smjeru što ne valja.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije