Štuka od 3915 grama Stjepanu Slavičeku donijela drugo mjesto

U subotu, 15. studenog Športsko ribolovni klub Smuđ iz Križnice održao je svoje već tradicionalno natjecanje u lov štuke plovkom. Prijavilo se više od trideset natjecatelja.

Iz Klena Sveta Marija je nastupilo 8 natjecatelja. Tradicija se nastavila, i ovaj puta osvojili su jedno od vodećih mjesta. Lovilo se na staroj Dravi u Križnici, to je stajaća voda i s obale su prema vodi napravljene drvene platforme, tamo ih zovu “gati”. Došli su opremljeni s raznovrsnim priborom i puno sitne ribe za mamac. Neki su došli već u petak jer zbog velikog vodostaja Drave skela nije radila.

Sve stvari su se morale nositi kroz viseći most. Prema pričanju domaćih natjecatelja štuka dobro uzima pa bi morao biti dobar ribolov za vrijeme natjecanja. Ribiči Klena raspoređeni su na dvije vode te su izvukli solidna mjesta. Već na početku, odnosno prvu štuku ulovio je Stjepan Slaviček i to 3915 grama.

Kasnije se još ulovilo štuka, uglavnom štuke od 2 do 4 kilograma. Ukupno se ulovilo 11 štuka. Jednu štuku je ulovio i Kristijan Komorski 2310 grama, drugi natjecatelji iz Svete Marije nisu se upisali, no imali su više skidanja mamca s udice, ali štuke nije bilo. Prvo mjesto osvojio je Ivan Međimurec i Đurđevca koji je ulovio tri štuke ukupne težine 8030 grama, drugi je bio Stjepan Slaviček s jednom štukom težine 3915 grama.

Treći je bio Željko Rođak iz Virja također s jednom štukom 3585 grama. Prva trojica su primili prigodne medalje, poklone domaćina i poklone u vidu slika koje je izradila slikarica naive iz Križnice. Nakon proglašenja rezultata i podjela nagrada održano je i krštenje mošta. Druženje je nastvaljeno dugo u noć.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije