Devet medalja streličara Katarine Zrinski u Novom Marofu

Protekle subote i nedjelje streličarski klub “Grebengradski streličari” bio je domaćin streličarima iz čitave Hrvatske na tradicionalnom “Martinjskom turniru”. Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” Čakovec na ovom turniru nastupilo je 14 natjecatelja, a ukupno su osvojili devet medalja.

U kvalifikacijskom dijelu naši su streličari pucali zadovoljavajuće i uspjeli u finalnim borbama pokazati da su protekle pripreme bile dobre te su sa šest streličara u finalima uspjeli osvojiti dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

U kategoriji dječaka do 12 godina s olimpijskim lukom, najbolji je bio Ivo Maček, iako je izostao malo bolji rezultat, nije ispustio zlatnu medalju iz ruku. U ovoj kategoriji Krešo Vurušić osvojio je brončanu medalju. U istoj dobnoj kategoriji dječaka u standardnom luku zlatnu medalju osvojio je Jan Miljan, a među djevojčicama isto zlatnu medalju osvojila je Lucija Lesjak.

U standardnom luku kadetske kategorije Krunoslav Sušec osvojio je zlatnu medalju, dok je među seniorima Stijepa Oehler zauzeo četvrto mjesto, a odlično je otpucao Mario Hegeduš koji je u kvalifikacijama otpucao osobni rekord, a u finalu je izgubio od odličnog Potrkača iz Gline koji je postavio novi državni rekord.

Među seniorima u olimpijskom luku trojca naših ušli su u raspucavanje, međutim samo je Krešimir Štrukelj uspio otpucati koncentrirano do kraja i tako sva tri dvoboja dobiti s rezultatom 6:0 i na kraju Štrukelj osvaja zlatnu medalju. Mladen Kodba zauzeo je peto mjesto, Božidar Vurušić šesto mjesto, a Tihomir Miljan u svom prvom nastupu s olimpijskim lukom zauzima deveto mjesto.

Među veteranima i ovaj puta pravu lekciju gospodi održao je Mihael Štebih kako u kvalifikacijama tako i u finalnim borbama i na kraju naravno osvojio zlatnu medalju. U stilu golog luka među seniorima jako dobro nastupio je Miljenko Kalšan koji je nakon finalnih borbi uspio osvojiti brončanu medalju, dok je Mija Mance među seniorkama zauzela četvrto mjesto.

Iduće nedjelje Streličarski klub “Katarina Zrinski” organizira turnir u dvorani osnovne škole u Maloj Subotici te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu pogledati najbolje streličare Hrvatske na dijelu. Ulaz je slobodan, a turnir počinje u 10 sati

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije