Uspješan završetak treće sezone Kros lige Globetka

>> Uspješan završetak treće sezone Kros lige Globetka

Posljednjim osmim kolom uspješno je završila treća sezona Kros lige Globetka, koja je protekle subote po dobrim vremenskim uvjetima okupila 116 trkačica i trkača. Osim odličnog odaziva osmo kolo oblježila su i dva rekorda na kraćoj stazi od 3,6 km a novi (stari) rekorderi su Tadej Pajtler iz Svetog Urbana i Nina Dobša iz Čakovca.

Tadej je 3,6 km trčao za 12 minuta i 33 sekunde, dok je Nina postavila novi rekord sa 13 minuta i 54 sekunde. Na duljoj dionici od 7,8 km najbrži s rezultatom 26:31 kod muškaraca je bio Martin Srša, dok je kod žena u vremenu 34:52 ciljem prva prošla Danijela Krobot iz Preloga. Nakon posljednje utrke u ovoj godini održano je i proglašenje najboljih po kategorijama i u ukupnom poretku.



Drugu godinu zaredom najbolji na 7,8 km kod muškaraca je Martin Srša član AK Međimurje Čakovec, a slijede ga Igor Goričanec iz Svete Marije (TK Međimurje) te Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok (AK Međimurje). Kod žena na 7,8 km najbolja je bila Ana Pavčec Kregar iz Strahoninca i članica AK Međimurje, na drugom mjestu je Božica Horvat iz Čakovca (AK Međimurje), a na trećem Danijela Krobot iz Preloga.

Na kraćoj dionici od 3,6 km pobijedila je kod žena Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca (AK Međimurje), druga je Tatjana Novak iz Frkanovca (AK Međimurje), a treća Lidija Levačić iz Čakovca (USR Sport za sve Pleškovec), dok su kod muškaraca pehar za najbolju trojku u 2014. godini kući ponijeli: pobjednik Tadej Pajtler iz Svetog Urbana, drugoplasirani Zvonko Horvatić iz Čakovca (AK Međimurje) i trećeplasirani Goran Mihnjač iz Čakovca (Mura Čakovec).

>>> Rezultati 8. kolo

>>> Ukupni rezultati

U 2014. godini u prosjeku je nastupilo 107 trkačica i trkača što je u odnosu na 2013. godinu povećanje za 30 novih sudionika iz sjeverozapadne Hrvatske i susjedne Slovenije. Natjecanje su podržali pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija, a velika pomoć u realizaciji došla je i od sponzora Lista Međimurje, Design studija Reci da, Vizije, tiskare Printex i Cvjećarnice Iris Miklavec. Posebno zadovoljstvo bilo je sudjelovati na samom proglašenju na Gradskim bazenima, koje je proteklo u odličnoj atmosferi kojoj su svojim gastro delicijama uvelike pridonijeli i sami sudionici kros lige.

U idućoj godini neće biti promjena u pravilima kros lige što znači da će se održati isti broj kola i u približno isitim terminima kao i ove godine, a prvo kolo možemo očekivati već u subotu 24. siječnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije