Centrometal bolji od zagrebačke Mladosti

>> Centrometal bolji od zagrebačke Mladosti

Još jedno odlično izdanje Centrometala na domaćem terenu. U derbiju kola svladali su najtrofejniji hrvatski klub HAOK Mladost s maksimalnih 3:0.

Od samog početka Centrometal je bolji, odmah stječe prednost od par poena. Odličan prijem i dobar servis donose im vodstvo. Kasnije je bilo i 12:7. Tu prednost održavaju sve do 19:15. Tada se gosti približavaju na svega poen zaostatka. No Centrometal opet stječe prednost od tri poena i rutinski privodi set kraju s 25:21.

Drugi set i druga slika. Poveli su Mladostaši sa 6:1. Ubrzo je Centrometal izjednačio, no nakon toga Mladost i dalje stalno vodi sa uglavnom tri ili četiri poena prednosti. Kod 18:22 činilo se da je set riješen. No tako ne misle i domaći igrači i dolaze na svega poen zaostatka. No Zagrepčani imaju 23:21. Tada slijedi uzbudljiva završnica koja je usmjerila cijeli susret. Prvo Posavec prolazi u napadu, a nakon dobre reakcije u obrani Demirovića i Petrana, Posavec novim prolazom u napadu donosi izjednačenje. U dvorani publika u tim trenucima daje bučnu podršku domaćim igračima. Demirović direktnim poen servisom donosi set loptu, no potom griješi na servisu. Potom Mladostaši blokiraju Posavca i dolaze do set lopte. Čičković prolazi u napadu za domaće, poen kasnije Gotal uspješno kuha i nova set lopta domaćih. Nikačević prolazi za goste, pa Kurteš za domaće. Nakon odličnog servisa Čičkovića Kurteš griješi u napadu, no potom on opet donosi novu set loptu prolaskom na mreži. Na kraju Gotal pogađa servisom sajlu na mreži, lopta se prevalila na stranu Mladosti i Centrometal s 29:27 dobiva i drugi set.

Treći set osokoljeni domaći igrači kreću bolje i vode 6:3. Ne zadržavaju tu prednost i kasnije Mladost vodi 14:12. No Centrometal to brzo preokreće i u završnicu seta ulazi sa dva do tri poena prednosti. Ispuštaju prednost i nakon nošene lopte Kurteša Mladost izjednačuje na 23:23. Potom Demirović prolazi za Centrometal , a na meč lopti i Vujović za Mladost. Prolaskom u napadu Posavec donosi drugu meč loptu. U zadnjoj akciji na utakmici Vujović smečira u aut i Centrometal s 26:24 ostvaruje novu pobjedu.

Bilo je ovo dobro izdanje svih igrača črečanskog sastava, no valja izdvojiti libera Petrana koji je činio prevagu u korist domaćeg sastava. Bitnu ulogu odigrali su i navijači koji su u ključnim trenucima susreta ponijeli Centrometal do nove pobjede.

Ovom pobjedom Centrometal je i nadalje treći na prvenstvenoj ljestvici, dok su Mladostaši peti. Sada slijede dva susreta Centrometala s Karlovcem. Prvo u subotu u gostima igraju prvenstvenu utakmicu, a u srijedu iza toga i uzvratni kup susret u kojem bi međimurski sastav trebao potvrditi nastup na Final fouru Kupa Hrvatske.

OKM CENTROMETAL – HAOK MLADOST ZAGREB 3:0 (21,27,24)
Dvorana NCG Aton Nedelišće, gledatelja 150, suci : Pavičić, Ramić (oba Sisak)
OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Kopačević, Makarov, Posavec, Kurteš, Novak, Demirović (treneri Kirić i Kovačić)
HAOK Mladost : Bičvić, Orešković, Nikačević, Mudrovčić, Martinko, Mrakužić, Strahija, Vujović, Šmitlehner, Zelenika, Peterlin, Rendić (treneri Mišin i Nojić)

Porazi Čakovca i Nedelišća, Kaštel kod Varaždina

U drugoligaškoj konkurenciji odbojkašice Čakovca poražene su kod Daruvara 3:0 (25:17, 25:20 i 25:21), a odbojkaši Nedelišća su izgubili u Sisku kod Quirina također 3:0 (25:21, 25:22 i 25:17). U nedjelju odbojkašice Kaštela od 16:30 sati gostuju kod Varaždin Volleya II.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije