Antonio Vuk i Martin Simon prvaci države, Lea Ružić druga

Dana 8. i 9. studenog 2014. godine u Belom Manastiru održano je Državno prvenstvo i Završnica Kupa Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike za mlađe kategorije. Natjecanje je okupilo 400-tinjak gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i 7 gimnastičara GK Marijan Zadravec Macan koji su tokom godine svojim napornim radom uspjeli izboriti plasman.

Naši gimnastičari natjecali su u različitim kategorijama, a rezultati su bili sljedeći:

U kategoriji mlađi junori A, Antonio Vuk je na preskoku osvojio 1. mjesto, te na tlu zauzeo 4. mjesto.

David Đuran u kategoriji juniora B program zauzeo je 5. mjesto.

Martin Simon državni je prvak sa osvojenim odličnim 1. mjestom u kategoriji mlađi kadeti.

Lovro Đud u kategoriji juniora C program zauzeo je 12. mjesto.

U kategoriji mlađih kadetkinja C, Lea Ružić osvojila je 2.mjesto (iako je imala isti broj bodova kao i pobjednica, ali je zbog TIE break pravila), a Linda Lepir zauzela 29. mjesto.

Ema Halabarec u kategoriji seniorki C program zauzela je 19. mjesto.


Ovim prvenstvom i završnicom kupa zaključena je sezona natjecanja za 2014. godinu, osim za Filipa Udea koji će nastupiti u Moskvi na Voronin kupu, no pripreme za sljedeću sezonu već su počele. Treneri Tatjana Govedovskaja, Marija Jurak, Marija Zadravec, Matija Novak i Damir Fotak vrlo su zadovoljni rezultatima te u sljedećoj godini očekuju još bolje rezultate.

Tatiana Goverdovskaia bila je jako zadovoljna nasupom naših mladih nada: “Djeca su jako naporno trenirala i ovi rezultati dokaz su da se radom sve može. U slijedećoj sezoni očekujemo još bolje rezultate”, dok se Damir Fotak nadovezao: “Sustavni rad i selekcija dugo su prisutni u našem klubu i iako imamo puno problema, zajedništvom ih sve uspješno otklanjamo. Uz potporu svih naš klub će još dugo imati ovako odlične rezultate.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije