Grad Čakovec zajedno s Filipom Udeom do Ria

Grad Čakovec u Gradskoj vijećnici održao je konferenciju za novinare pod naslovom “Gimnastika u Čakovcu”. Pored aktualnog svjetskog viceprvaka Filipa Udea, bili su prisutni sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan, Mario Vukoja, trener Igor Križimski, a domaćin im je bio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

– Filipovi rezultati nisu jedini razlog ulaganja u ovaj bazični sport, gimnastiku trenira velik broj djece s područja Čakovca, kod nas ima više desetljetnu tradiciju, okuplja brojne stručne trenere te sigurno zaslužuje pažnju i financijsku podršku koju dobiva. U prijedlogu proračuna Grada Čakovca za 2015. godinu predviđena su veća sredstva za sport općenito, ali i za stručni rad te posebno za olimpijski ciklus Filipa Udea. Svaka kuna uložena u sport višestruko se vrati, kroz masovnost, zdrav način života te na kraju i rezultate – rekao je gradonačelnik Čakovca.

Sportski direktor Mario Vukoja istaknuo je da se vrhunski gimnastičar “ne može kupiti u dućanu”, već da je rezultat dugotrajnog i kontinuiranog rada.
– Sveto trojstvo u sportu je masovnost, stručni rad i infrastruktura, a Grad Čakovec sve je to osigurao, te ovi rezultati nisu slučajni.
I Filip se zahvalio Gradu na potpori.

– Hvala Gradu što je sve ove godine uz mene i što ćemo zajedno i na moje nove Igre. Slijedeće godine imam dvije mogućnosti plasirati se na Olimpijske igre u Riu, pojedinačnom medaljom i preko višeboja, a namjeravam iskoristiti obje.

Filip je gradonačelniku poklonio gimnastičku majicu te repliku srebrne medalje osvojene u Nanningu.

GK Marijan Zadravec Macan u petak će imati prijem i u Međimurskoj županiji gdje je predviđeno potpisivanje ugovora između Županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće prema kojem će se u iduće dvije godine osigurati posebna sredstva za pripreme najboljeg međimurskog sportaša za nastup na Igrama u Riu, donosi hgs.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije