CSI, forenzika i arheologija – Večer matematike

Ove godine se drugi puta održava Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Prošle godine u provođenje ovog projekta odazvalo se više od 40 000 učenika među kojima su bile brojne međimurske škole.

Večer matematike će se održati danas (u četvrtak 4. prosinca) i zamišljena je kao igraonica i druženje roditelja i djece uz igre (poput Čovječe ne ljuti se, Domino i slično, ali u malo drugačijim verzijama) u kojima je potrebno i nešto matematičkog znanja te rješavanje jednostavnih zadataka. Ako i niste najbolji u matematici u svakom trenutku ćete moći potražiti pomoć voditelja centra.

Neke od tema koje će se naći na Večeri matematike su Arheologija, forenzika i matematika, Kriptologija, Zadaci sa šibicama, Životni vijek životinja, CSI i matematika, Igra memorije, BINGO, Šašavi razlomci, Decimalni puž, Eiffelov toranj, Tko zna više, Žablji skok, Hrvatska glagoljica te mnoge druge koje će sigurno pobuditi interes. Provjerite ako se Večer matematike održava i u vašoj školi te ako se održava priključite se drugačijoj, zanimljivoj i poučnoj Večeri matematike.

Prošle godine je bilo živo u međimurskim školama, vjerujemo da će tako biti i ove. Podsjećamo kako je bilo:

>>> Večer matematike u TŠČ-u

>>> U OŠ Donja Dubrava održana Večer matematike

>>> Večer matematike u I. OŠ Čakovec

>>> Jesu li učitelji matematike Krampusi?

>>> Gotovo 200 sudionika na večeri matematike u OŠ Domašinec

>>> Večer matematike u OŠ Strahoninec

>>> Večer matematike na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu

>>> U kotoripskoj školi održana Večer matematike

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije