Molitvom protiv poganskog običaja – Noć vještica ili Haloweena

Uoči svetkovine Svih Svetih, u petak 31. listopada, u varaždinskoj katedrali održat će se događaj pod nazivom Holywin.

– Holywin je bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih, koje je prvi put održano 2003. godine u župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, a od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine. Projekt se širi i na druge biskupije – pojašnjavaju u Uredu za pastoral mladih Varaždinske biskupije, koja će ove godina prvi put organizirati Holywin.

Kako pojašnjavaju u Uredu za pastoral, cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a pritom i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo. Naravno, radi se o Noći vještica, poznatijoj kao Haloween.

– Holywinom se želi mlade pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno-zabavni program pokazati da i oni mogu biti sveti – ističu u Uredu za pastoral.

U programu Holywina, koji će početi u 21 sat, sudjelovat će ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa Varaždinske biskupije, nakon čega slijedi misa uz prigodnu katehezu velečasnog Tihomira Koseca. Kako saznajemo na Holywin odlaze i mladi iz Međimurske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije