FOTO: Pas Jero Martine Ladić postao “kralj” među međijima

>> FOTO: Pas Jero Martine Ladić postao “kralj” među međijima

Nedavno je u dvorištu doma Međimurske lastavice u Donjoj Dubravi u organizaciji Matičnog kluba malog međimurskog psa održana specijalna izložba međija I. FCI grupe s dodjelom CAC-HR nagrade i uzgojnim pregledom brojnih primjeraka ove sedme hrvatske autohtone pasmine pasa.

Na ovu se specijalnu izložbu prijavilo se 49, a odazvalo 47 vlasnika malog međimurskog psa, a psi su za potrebe ocjenjivanja podijeljeni u nekoliko razreda. U razred štenadi od 3 do 6 mjeseci starosti bilo je 11 pasa koji su postigli perspektivan plasman, baš kao i tri pasa starosti od 6 do 9 mjeseci. Vrlo je važno napomenuti da su u ta dva razreda pse vodili mladi vodiči koji su klupska nada za daljnji rad.

U razredu mladih pasa od 9 do 18 mjeseci starosti prijavilo se 7 ženki i 5 mužjaka. U tom razredu radi jače konkurencije, sucima nije bilo lako proglasiti nabolje. Nagrada je ipak za najbolju mladu ženku pripala kujici Kaji vlasnika Josipa Varge iz Savske Vesi kojoj je dodijeljena nagrada CAC.

Od mužjaka je najboljim proglašen pas Mor von Novi Zrin Branka Horvata iz Kotoribe koji je primio nagradu CAC, te titulu prvaka razreda mladih i naslov najljepšeg mladog psa izložbe. Pas Mesi von Novi Zrin B. Horvata osvojio je i drugo mjesto razreda mladih mužjaka te primio nagradu r.CAC.

U međurazredu starosti od 15 do 24 mjeseca među ženkama je prvo mjesto osvojila Una vlasnice Martine Ladić iz Bogdanovca osvojivši CAC, a među mužjacima je najbolji bio Šiljo od Novoga Zrina Antuna Lajtmana iz Dekanovca kojem je također predana CAC nagrada. R.CAC u ovom je međurazredu i drugo mjesto osvojio pas Boro vlasnika Zlatka Švende iz Donjeg Pustakovca.

U otvoreni je razred pasa od 15 mjeseci starosti na više bilo prijavljeno čak 19 pasa, 10 ženki i 9 mužjaka od kojih je najboljim primjerkom među ženkama proglašena Lika von Novi Zrin Branka Horvata iz Kotoribe osvojivši CAC, druga je bila Era Davida Kosa iz Donjeg Pustakovca, dok je treće mjesto osvojila Uška Luke Radmanića iz Kotoribe.

Među mužjacima u otvorenom razredu najbolji je bio pas Jero vlasništvo Martine Ladić iz Bogdanovca kojem je dodjeljena nagrada CAC. Drugi je bio Oniks od Novoga Zrina Katice Tuković iz Bedenice, dok je treći bio Ego od Novoga Zrina vlasništvo Kristijana Vučičevića iz Velike Gorice. U nadmetanju među ženkama najljepša je bila Kaja Antuna Čižmešije iz Donje Dubrave koja je osvojila naslov najljpše ženke izložbe, a najljepšim mužjakom proglašen je Jero Martine Ladić iz Bogdanovca koji je na kraju osvojio titulu najljepšeg psa.

U uzgojni je pregled na samoj izložbi bilo uključeno 11 pasa od kojih su baš svi zadovoljili kriterije Matičnog kluba za daljnji uzgoj. Međije su ocijenjivali suci Zlatko Kraljić i Dražen Kipke.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije