Mladi za upravljačem: Ne pijte ako vozite, ne vozite ako pijete!

Mladi su prema statistikama visoko rizična skupina vozača, a jedan od najčešćih prekršaja zbog kojih uzrokuju nesreće je vožnja u alkoholiziranom stanju. Mladi često vikendom izlaze u noćne klubove u kojima konzumiraju alkohol, a zatim sjedaju za upravljač automobil i ugrožavaju sigurnost sebe i drugih.

U Europskoj noći bez nesreća, u noći sa subote 18. listopada na nedjelju, mladi volonteri će educirati svoje vršnjake u noćnim klubovima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Zadru te im nuditi dobrovoljno sudjelovanje u akciji tako da unutar svojeg društva odaberu jednog vozača koji tu večer neće konzumirati alkohol te ih na kraju večeri odvesti kućama.

Prošle godine, akciji je pristupilo 646 mladih vozača od kojih je 627 na kraju večeri pristalo na alkotestiranje. Nažalost, čak 63,95% njih prekršilo je obećanje te imalo više od dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi što samo znači da na akciji treba ustrajati kako bi mladi shvatili opasnost kojom izlažu sebe i druge.

Sudionicima koji ipak budu konzumirali alkohol volonteri će sugerirati da na povratku kući koriste javni prijevoz i taksi, piše portal 24sata.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije