Pobjeda na natječaju Najakcija Grada Čakovca – vjetar u leđa

>> Pobjeda na natječaju Najakcija Grada Čakovca – vjetar u leđa

Nakon pobjede na natječaju “NAJakcija Grada Čakovca” i financijske potpore koja nam je tada pripala, projekt “Digitalna slikovnica” počeo se razvijati i poprimati sasvim novu dimenziju. Nova tehnika, novi pribor za crtanje, nove ideje, a zaredali su i obilasci škola i vrtića u Međimurskoj županiji.

Zadnji u nizu posjeta bio je u Dječji vrtić Mrav u Mačkovcu.


Tridesetak mališana i njihove tete ugostili su nas u svom omiljenom prostoru. “Zagrijali” smo se recitacijama učenika OŠ Ivanovec, a “veliki” čitači iz Tehničke škole Čakovec danas su bili Viktorija Stanko, Karlo Habuš i Luka Čeh. U čitanju slikovnica pomogle su im i učenice OŠ Ivanovec Karla Vurušić i Lorena Brzuhalski, autorice slikovnica “Papiga Lara i Sreća”.


Počasni gost danas je bio i Igor Mesarić, stručni suradnik za osnovno školstvo u Uredu grada Čakovca. Na kraju smo se dogovorili da će se i sami polaznici vrtića okušati u izradi slikovnica. Teme koje ih zanimaju i koje bi se mogle naći u njihovim slikovnicama su vlakovi, domaće životinje, igračke. Uvjereni smo da će tete Vesna Novak, Ljubica Bedić, Valentina Mesarić i Marija Kovačić pomoći u realizaciji tog plana.

Već spremne za digitalizaciju čekaju nove slikovnice učenika OŠ Ivanovec: Najbolji prijatelji, Pustolovine mačka Pere, Svemirski prijatelj, Zlatna ribica, Zlatna lopta…

Zahuktava se i suradnja s tvrtkom Point d.o.o. iz Varaždina.

Slikovnice listajte na: OVDJE ili OVDJE . (TS)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije