Potaknujti nagradama, nastavljamo promociju i rad na digitalnim slikovnicama

>> Potaknujti nagradama, nastavljamo promociju i rad na digitalnim slikovnicama

Nakon što je 16 slikovnica napravljenih u OŠ Ivanovec obrađeno u Tehničkoj školi Čakovec i postavljeno na web-stranice škola, nastavljamo s njihovom promocijom. Obilazimo škole i vrtiće te potičemo mlade na čitanje i kod njih razvijamo ljubav prema knjizi.

Projekt Digitalna slikovnica pobijedio je u ožujku 2014. godine na natječaju NAJ-akcija Grada Čakovca. Novac dobiven na natječaju utrošen je u nabavu opreme i tehnike koja će nam olakšati rad (laptopi, fotoaparat, bojice, flomastere, papiri, zvučnici,…), ali i da se zasladimo čitajući.

Ovaj put slikovnice smo čitali u II. OŠ Čakovec. U organizaciji susreta pomogla nam je knjižničarka Nina Vugrinec, a slikovnice smo čitali s 3.A i 3.B razredom i njihovim učiteljicama.

Kratak uvod upriličili su osnovno školci iz OŠ Ivanovec pročitavši nekoliko recitacija, a učiteljica Vera Fučko-Trstoglavec pokazala je neke od novonastalih slikovnica. Slikovnice su čitali Erik, bivši učenik II. OŠ Čakovec, i Ivan iz Tehničke škole Čakovec.

Iako u početku sramežljivo, mlada publika rado se uključila u zajedničko čitanje. Tako smo se nasmijali riječima iz međimurskih narodnih pjesmama koje nisu baš svima bile potpuno jasne, a onda ih i zapamtili. Na kraju je 45 minuta prošlo prebrzo.

Puni entuzijazma, nastavljamo rad na digitalnim slikovnicama. Ivanovečki učenici baš su ovih dana za svoje novonapravljene slikovnice (koje još nemamo u našoj digitalnoj knjižnici) dobili druge i treće nagrade na natječaju Moja prva slikovnica. Kad se vrate iz Karlovca, započinjemo digitalizaciju i obradu, a vi ih čitajte na webu škola.

Dvije knjižničarke u studenome, u okviru Mjeseca hrvatske knjige i povodom obilježavanja 40 godina rada Dječjeg odjela, očekuje izlaganje u Gradskoj knjižnici Nikola Zrinski Čakovec u kojoj će također dobiti priliku govoriti o projektu Digitalna slikovnica. (TS)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije