Osnovani Čačićevi reformisti, Herman na čelu Središnjeg odbora

Radimir Čačić osnovao je Narodnu stranku-reformiste i na današnjem Saboru stranke u hotelu Westin izabran je za predsjednika. Na osnivačkom sastanku vladala je velika gužva, zabilježeno je 1176 ljudi. Za potpredsjednike stranke izabrani su Natalija Martinčević i Petar Baranović.

Na Saboru su bili i međimurski reformisti, a zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman izabrana je predsjednicu Središnjeg odbora stranke. Na osnivačkoj skupštini bile su i kćeri Savke Dabčević Kučar – Savka Kučar Dragičević i Jasna Kučar Koprić.

Okosnica programa reformista, rekao je Čačić, depolitizacija javne uprave i javnih tvrtki. – Cilj nam je država u kojem sudstvo ne sudi u sprezi s politikom i novcem, manji i efikasniji javni sektor, od politike odvojeno upravljanje javnim tvrtkama. Predimenzionirana javna uprava i tvrtke teret su privatnom poduzetništvu kojemu se ništa ne isplati raditi, a takva je država jadna – rekao je Čačić koji je procijenio da se njegova bivša stranka HNS otuđila od narodnjaštva koje će nastaviti Reformisti.

Stranka već sad ima četiri tisuće članova. Čačić je kao jedine uspjehe vlade naveo legalizaciju, fiskalizaciju i sanaciju brodogradilišta koju je on proveo, priznao je, pod pritiskom Europske unije koju je ocijenio porebnom jer se jedino tako mogu dogoditi promjene.

Ne računaju na ideološke glasove nego one koji podržavaju njihov program. Neće koalirati ni s lijevima ni s desnima nego će partnere, rekao je, traziti na centru i u pojedincima. Reformisti su dali podršku predsjedniku republike Ivi Josipoviću za drugi mandat, a on se pridružio Saboru i Reformistima zaželio uspješan rad.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije