Školarci i radnici donjeg Međimurja nezadovoljni voznim redom HŽ-a

Krajem mjeseca travnja na snagu su stupile izmjene voznog reda u HŽ Putničkom prometu. U našu redakciju obratili su se putnici iz Kotoribe i okolnih naselja koji nakon određenog vremena (praznici i godišnji) ističu nezadovoljstvo novim voznim redom.

Tako su školarci koji su putovali na popodnevnu nastavu u Čakovec i Varaždin ostali bez vlaka koji je iz Kotoribe kretao u 11.09 sati. Požalili su se i studenti koji su najčešće odlazili od doma nedjeljom u 19.12 sati za Zagreb. Ni taj vlak više ne vozi. Radnici su također revoltirani jer se u petak nemaju kako vratiti s posla jer vlak koji je u Kotoribu dolazio u 23.07 ne vozi petkom, subotom i dan prije blagdana.

U ostale dane vozi, što bi značilo da od ponedjeljka do četvrtka možete na posao, dok u petak vrijedi ona “snađi se druže”. Isto tako ukinut je vlak koji je u 8.35 sati dolazio u Kotoribu s kojim su najčešće putovali radnici koji su radili noćne smjene i to na način da vozi samo do Male Subotice. Osim njih, novim voznim redom ogorčeni su i ostali putnici.

Tako primjerice nedjeljom prvi vlak za Čakovec ide u 7.49 sati, a onda sljedeći u 16.12. Gospođa nam se požalila kako joj je suprug bio u bolnici i jednostavno nije imala kako otići mu u posjetu nedjeljom. Sličan je slučaj i s nedjeljnim dolascima vlakova u Kotoribu. Prvi stiže u 6.29, a sljedeći tek u 14 sati.

Kako je Kotoriba pogranično mjesto i s mađarskim Murakeresturom dijeli je samo nekoliko kilometara bilo bi logično da postoji neka veza tj, linija. S tim više da mnogi imaju tamo rodbine i da im je to najbliži ulazak u Europsku uniju. Međutim, u Mađarsku ne možete vlakom. Prema projektu novog voznog reda na relaciji Čakovec – Ormož voze 3 para vlakova, a Čakovec – Lendava 2 para vlakova, pa mještani donjeg Međimurja smatraju da bi bio red da se i Kotoriba poveže sa Mađarskom.

Iz svega navedenog putnici se s razlogom pribojavaju novog voznog reda koji na snagu stupa u prosincu kada bi prema neslužbenim informacijama mogle biti ukinute još neke linije. S ovom problematikom su upoznati i čelnici Općine Kotoriba koji su već uputili zamolbu i apel prema HŽ-u kako bi se prijekopotrebne linije ponovno vratile na najstariju prugu u Hrvatskoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije