Brutalnom silovatelju s Drave produljen istražni zatvor

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu produljila je istražni zatvor Josefu Denacu (43) kojeg se sumnjiči za brutalno silovanje djevojčice na Dravi prije mjesec dana, javljaju kolege s portala eVarazdin.

Istražni zatvor određen mu je do 22. listopada zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. O ovom gnjusnom činu pisali smo na našem portalu. Podsjetimo, dok su se tisuće ljudi zabavljale na varaždinskim ulicama prvog dana Špancirfesta, u petak 22. kolovoza, nešto malo dalje uz rijeku Dravu dogodio se stravičan zločin.

Djevojčicu je silovao 43-godišnji muškarac koju je oteo u trenutku kada su je roditelji izgubili iz vida u gužvi na ulici u gradu. Muškarac je na neki način djevojčicu uspio odvući sve do obale Drave gdje ju je silovao, odnosno počinio kazneno djelo protiv spolne slobode djeteta mlađeg od 15 godina.

J. Z. je već otprije poznat pravosuđu i to zbog ubojstva, radi čega je odslužio i desetogodišnju zatvorsku kaznu. Navodno je na slobodi tek nekoliko mjeseci, a već je počinio novi monstruozan zločin koji je potresao stanovnike inače mirnijeg Varaždina.

Za tako teško kazneno djelo protiv spolne slobode djeteta predviđena je zatvorska kazna do deset godina zatvora, a ovih dana očekuje se podizanje optužnice protiv silovatelja i pedofila.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije