FOTO: U Prelogu obilježen Europski tjedan kretanja

>> FOTO: U Prelogu obilježen Europski tjedan kretanja

Od 15. do 21. rujna u našem se kraju obilježava Europski tjedan kretanja, a ovogodišnji slogan je ‘Naše ulice, naš izbor’ kojim se želi ukazati na utjecaj građana na oblikovanje javnih prostora.

Organizator je Međimurska županija, a suorganizatori su gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, Policijska uprava međimurska, Hrvatski autoklub, Zavod za javno zdravstvo, Crveni križ, Sport za sve, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Volonterski ured Međimurja.

U utorak je program u sklopu Europskog tjedna kretanja održan u Prelogu, na Trgu Slobode u kojem je sudjelovao veliki broj djece i odraslih, javlja Prelog.hr. Na zatvorenom za promet dijelu ulice Trga Slobode, djeca su crtala kredom, dio njih isprobao je HAK-ov simulator prevrtanja automobila, a neki su svojim biciklima vozili po poligonu koji je pripremio HAK.

Osim toga, Crveni križ iz Preloga prikazao je pružanje prve pomoći, a vršilo se mjerenje tlaka i šećera. MUP, Crveni križ i HAK imali su svoje štandove na kojima su svi zainteresirani mogli dobiti korisne informacije i brošure o zdravom kretanju i sigurnosti u prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije