FOTO: Hrvatska reprezentacija, unatoč kiši, odrađuje trening

>> FOTO: Hrvatska reprezentacija, unatoč kiši, odrađuje trening

Tmurni oblaci s kišom nadvili su se nad natjecateljsko stazom 61. Svjetskog prvenstva u robolovu udicom na plovak. Treći je dan kako ekipe odrađuju trening na stazi derivacionog kanala HE Dubrava na relaciji između Svete Marije i Donje Dubrave.

Između 37 reprezentacija, danas smo tamo zatekli našu izabranu vrstu koja je, unatoč kiši, marljivo odrađivala trening. Među “kockastim ribolovcima” su dva Međimurca – Alan Perko iz Preloga i Nikola Filipašić iz Kotoribe koji su kroz majstorice izborili svoje mjesto u reprezentaciji. Ostali članovi Hravatske reprezentacije su Dejan Vondrak, Dražen Štajduhar, Martin Vrčković i Davor Florijanić.

Trening u kabanicama i pod velikim ovaj put ne suncobranima već kišobranima, odrađuju pod budnim okom trenera Drage Filipašića iz Kotoribe i kapetana Miljenka Perka iz Preloga. Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj bili su među posljednjima, a sada taj plasman žele popraviti te maksimalno iskoristiti domaći teren i plasirati se među deset najboljih, optimistični su Filipašić i Perko. Jedini protivnik im je u ovom trenutku kiša koja pada bez prestanka.

– Dečkima smo omogućili najbolje uvjete za pripremu, a na njima je sada da pokažu kako mogu i znaju bolje – kaže predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva Zoran Pfeifer. Slobodni treninzi traju do 11. rujna. U petak, 12. rujna na rasporedu je obavezan trening, dok će se natjecanje održati u subotu, 13. i nedjelju, 14. rujna. Na SP-u sudjelovat će preko 400 natjecatelja iz 37 država. Donosimo popis zemalja kojima će Hrvatska i Međimurje narednih dana biti domaćin.

Za naslov svjetskog prvaka će se boriti (abecednim redom): Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Channel Islands, Crna Gora, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Južnoafrička Republika, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Norvaška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Srbija, Škotska, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina i Wales.

Pokrovitelj svjetske smotre ribolovaca je predsjednik Republike dr. Ivo Josipović, a sama svečanost otvorenja bit će u četvrtak s početkom u 18 sati na gradskom trgu u Prelogu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije