Filip Ude briljirao izvevši jednu od najtežih vježbi na svijetu

U subotu je u Nacionalnom gimnastičkom centru održano 22. VPH i PPH za seniore-ke, juniore-ke, na kojem su nastupili najbolji hrvatski reprezentativci-ke. Organizacija je tradicionalno bila na najvišoj razini. Natjecanje je otvorio zamjenik župana Zoran Vidović.

Ovo prvenstvo tempirano je kao prva provjera  prije početka jesenje polusezone i odlaska na SP u kineski Nanning (drugo mjsto od Nandžinga gdje je bio Yog).

Nakon odrađenih programa donili smo nove/stare prvake, no u konačnici možemo zaključiti da je ova prvovjera, savršeno uspjela , obzirom da su reprezentativci od kojih se očekuju vrhunski rezultati bili na vrhunskom nivou. Posebno su se istaknuli  hrvatski gimnastički favoriti Ude, Seligman i Marković koji su za svoje izvedbe dobili ocjene iznad 15 bodova. Možnik nije nastupio zbog ozljede leđa te je na terapijama.

Filip Ude osvojio je prvo mjesto na konju s  hvataljkama izvevši vježbu iz 6,7 za što je dobio  konačnu ocjenu 15,700. No Filip je u drugom pokušaju van konkurencije, ali pred gledaocima i sucima za ocjenu izveo prvi puta od početka do kraja vježbu na natjecanju sa startom 7,0 što je u ovom  trenutku jedan od najviših starteva na svijetu.


Filip Ude ( 1. mjesto – konj s hvataljkama 6,7/15,700 i 7,0/15,700): ” Jako sam zadovoljan ne samo formom i nastupom već i što sam uspio pronaći način kako pobijediti samog sebe.  Cijelo ljeto sam marljivo trenirao i ova forma pokazuje da mogu jako, jako visoko. Po prvi puta u svojoj karijeri doslovno prštim od samopouzdanja. Uz ovak pristup, trening svašta je moguće. Želja mi je osvojiti svjetsku medalju koja mi jedino u karijeri još nedostaje.”

>>> Rezultati – prva tri mjesta

Nastupila je i Stella Petran od koje se više očekivalo na ovom natjecanju. Završila je kao treća u višeboju i time ugrozila svoj plasman na kvalifikacije za OI. Osvojila je i srebro na dvovisinskim ručama i  gredi. No ništa nije izgubljeno i Stella će morati u Mađarskoj potvrditi normu za odlazak na kvalifikacijski trunir. Tijana Tkalčec je nastupila na preskoku i gredi i njezinim nastupima nakon svih nezgoda možemo biti i više nego zadovoljni. Leon – Leonardo Ružić završio je kao 4. na karikama u kategoriji juniora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije