Dražen Špoljarić: “MRK Čakovec broji preko 110 članova”

Mjesec rujan uobičajeno je vrijeme kada počinju rukometna prvenstva. Kakvo je stanje u Murškom rukometnom klubu Čakovec javio nam je Dražen Špoljarić.

Seniori

Seniorska ekipa MRK Čakovec pod vodstvom trenera Saše Kučeka svoje je pripreme započela 6. kolovoza na atletskoj stazi i teretani stadiona SRC Mladost. Nakon odrađenih vanjskih priprema ekipa svakodnevno trenira u dvorani GOC. U sklopu priprema do sada su odigrano šest prijateljskih susreta i to protiv trećeligaša RK Trnovec dva puta u kojim su duelima upisane dvije pobjede, dok su u utakmicama protiv KTC 1, rukometnog kluba Csurgo (Mađarska) i RK Ivančica Ivanec upisani porazi, a s RK Ludberg odigrano je neriješeno. Danas ekipa putuje u Koprivnicu na trening utakmicu s ponajboljom ženskom rukometnom ekipom u Hrvatskoj – RK Podravka. U planu je do početka prvenstva odigrati još 7 prijateljskih utakmica.

Iako se ekipa još nije do kraja prodefilirala za sada treniraju slijedeći igrači: vratari (Hajdarović, Kovačić, Obadić, Horvat, Paler – došao iz RK Trnovec), krila (Zvonarek, Hutinec, Bašek, Goleš, Kovačić T.), vanjski igrači (Levak, Potočnjak, Barić, Škrobar, Petek M., Petek N., Toplek, Lesjak) i igrači crte (Sklepić, Zadravec, Kovačić N. Novak F. i Novak F.)

Seniorskoj ekipi koje trenira Radovan Petek priključeni su kadeti kluba (dječaci rođeni 1998/1999 godine) koji također svakodnevno treniraju (iako neredovito) to je u planu da trener Kuček koristi i kadete koji će to svojim zalaganjem zaslužiti.

U prvom kolu prvenstva, koje započinje 27.09.2014. godine MRK Čakovec  domaćin je RK Mljekara Bohnec Ludbreg, jednom od konkurenta za naslov prvaka u ovoj sezoni.

Turnir

U organizaciji MRK Čakovec i TD Neores d.o.o. Mursko Središće u subotu 6. rujna u Murskom Središću organizira se međunarodni turnir na kojem uz domaćina MRK Čakovec sudjeluju i ekipe: RD Moškanjci Gorišnica (SLO), TSV Schwabmunchen (Njemačka) i RK Ivančica Ivanec. Početak turnira koji se održava pod nazivom “NEORES CUP” je u 09:30 sati. Sam turnir je zamišljen kao promocija rukometa u tom mjestu obzirom se planira pokrenuti rukometna škola za dječake, te se pozivaju gledatelji da pohode turnir i uživaju u rukometu kojeg u Murskom Središću svakako nedostaje.

Mlađe kategorije

Uz već spomenute kadete kluba koji treniraju sa seniorskim sastavom, gotovo svakodnevno u klubu treniraju i mlađi kadeti pod vodstvom trenera Daria Varge, dječaci “A” pod vodstvom trenera Davora Varge, dječaci “B” i škola rukometa pod zajedničkim vodstvom braće Varga.



O nekim problemima

S početkom mjeseca rujna klub ukupno broji preko 110 članova što pak je svakako respektabilna brojka, no unatoč tome susrećemo se s mnogo problema.

Prvenstveno se ovdje misli na status koji ne uživamo u gradskoj zajednici od koje  unatoč nekoliko pokušaja (mailom, telefonski i osobno) konkretne pomoći, pa čak ni odgovora – nema. Jedino obrazloženje koje je moguće dobiti je da svaka udruga mora proći razdoblje od dvije godine u članstvu da bi se mogla uključiti u financiranje. Ovaj kriterij u konkretnom slučaju smatramo vrlo rigoroznim i neshvatljivim obzirom nismo udruga koja je osnovana i registrirana s jednom ekipom u samom je početku stvaranja, već smo klub, kako sam napomenuo s preko stotinu članova. No čak i unatoč navedenom kriteriju mišljenja sam da je u moći upravnog odbora zajednice pronaći nekakvo rješenje, no koliko vidimo očito ne i u interesu. Mi smo strpljivi, marljivo radimo, ostvarujemo zavidne poslovne suradnje sa sponzorima, planski radimo i čekamo svojih “pet minuta slave”

Iako smo jedini muški rukometni kolektiv u gradu koji ima i seniore i sve mlađe dobne skupine te iako su naši seniori prema službenim podacima bili najgledanija momčad lige u sezoni koja je iza nas, enormno visoka cijena dvorane u GOC-u (a obzirom si istu mogu priuštiti samo klubovi koji ulaze u kakav takav sustav financiranja od strane odgovornih) izgleda prisilit će nas na traženje alternativnog rješenja, a koje se u ovom trenutku ne vidi jer u Čakovcu ne postoji dvorana u kojoj je moguće igrati seniorski rukomet (osim II. OŠ Čakovec, no tamo pak je problem korištenje smole), to svakako očekujemo pomoć odgovornih u ovom segmentu, a kako bi bili sigurni da budućnost muškog rukometa u Čakovcu neće biti dovedena u pitanje, kako je to bio slučaj prije dolaska ove uprave.

Dječaci rođeni 2002./2003.

Iako sa zakašnjenjem red je da informiramo o našim dječacima rođenim 2002/2003. godine koji su u razdoblju od 1. do 6. srpnja nastupali na međunarodnom rukometnom turniru u Sloveniji naziva 22. Eurofest Izola-Koper.



Na turniru je sudjelovalo ukupno 165 ekipa iz 15 država Europe i Azije, odnosno preko 2500 mladih sportaša i preko 500 trenera, sudaca, delegata, uglednih gostiju (npr. Abas Arslanagić koji je predstavio svoju knjigu “Rukometni vratari” što samo po sebi govori o ozbiljnosti navedenog turnira.

Utakmice su se igrale na 8 vanjskih i unutarnjih terena, a članovi MRK Čakovec na turniru su sudjelovali s dvije ekipe dječaka rođenih 2002/2003. godin te su na turniru snage odmjerili s protivnicima iz Slovenije, Tajvana, Francuske, Austrije, Mađarske, Švedske i Srbije.

Ekipa “A” MRK Čakovec postigla je izvanredni uspjeh i plasirala se u četvrtfinale ovog jakog turnira dok je ekipa “B” kluba igrama u skupini skupljala vrijedno iskustvo. Uz prioritetne sportske aktivnosti svaku večer organizirano je zajedničko druženje sudionika, disco party, najgals, miss i mister Eurofesta, posebno predstavljanje svake države, a s dječacima su putovali treneri Davor Varga i Marko Petek.

Putovanje, smještaj i kotizacije najvećim dijelom financirali su roditelji dječaka, sponzori i Grad Čakovec koji je sufinancirao prijevoz, to se ovim putem svima zahvaljujemo.

Za obje ekipe MRK Čakovec nastupali su: Karlo Polanec, Ilan Mislović, Noah Novak, Antonio Bogojević, Luka Micek, Tin Tompić, Ante Žibek, David Kovačić, Jakov Novosel, Marco Krauthaker, Jan Kos, Lovro Braniša, Rian Islami, Lovro Vincek, Fran Golobić, Niko Dering, Borna Belović i Josip Zlatarek.


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije