Psihoterapija kao odskočna daska u kvalitetniji život

Uvjerenje da je psihoterapija samo za mentalno bolesne ili psihički slabe osobe polako se mijenja. Činjenica da smo nekad trebali ‘psihološku pomoć’ i strah da o tome nitko ne sazna postoji još u nekim manjim sredinama ili nekim osobama koje više drže do mišljenja drugih nego svojih potreba.

Ipak, sve je više osoba koje su spremne potražiti pomoć psihoterapeuta. U svojim životnim krizama ili nepovoljnim okolnostima osjećaju da se vrte u začaranom krugu i ne vide značajne pomake. Primiti u tim trenucima pomoć neutralne, educirane osobe koja će bez osuđivanja razumjeti situaciju, biti diskretna i omogućiti vam sigurnu atmosferu u kojoj sve što vas muči može izaći slobodno na površinu – od neprocjenjive je koristi.

Sve što izađe iz vas više nema moć da vas guši, da vam stvara pritisak i da vas kontinuirano preplavljuje. Ono što izreknete vas oslobađa i nije više u vama, nego ispred vas. Psihoterapeut vam pomaže nositi taj opterećujući dio na način da zajedno baratate njime i pronalazite sigurne načine odnošenja prema problemu. To je prilika za stjecanje novih uvida do kojih vas psihoterapeut vodi.

Novi uvidi mijenjaju vaš odnos prema problemu, mijenjaju vas. Promijenjeni vi posve drugačije djelujete i zračite u svojoj okolini pa se i ona drugačije postavlja prema vama. I eto promjene!

Da ste znali, potražili biste psihoterapeuta i ranije!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije