Savjeti za kupovinu vrtne kućice

Drvene vrtne kućice nisu više samo trend, one su postale potreba i nezaobilazan dio svakog dvorišta. Manje vrtne kućice mogu poslužiti za spremanje vrtnog alata i vrtnog namještaja dok se velike vrtne kućice mogu iskoristiti za boravak i druženje s prijateljima.

Velike drvene kućice obično imaju terasu zahvaljujući kojoj je omogućeno uživanje u prirodi i boravak na otvorenom, te mogu biti adekvatna zamjena za natkrivenu terasu,što je ovog ljeta veliki plus s obzirom na vremenske nestabilnosti.

Osim dvorišta, često su dio vinograda i voćnjaka. Za drvenu vrtnu kućicu do 20m2 nije potrebna građevinska dozvola što uvelike pojednostavljuje sam proces nabave i postavljanja kućice.

Pri kupovini vrtne kućice, odaberite kvalitetni materijal, poput jele i smreke. Raspitajte se da li vrtna kućica koju kupujete ima protupožarnu i protugljivičnu impregnaciju, odnosno je li kućica premazana zaštitnim sredstvom koje štiti od nepovoljnih vanjskih utjecaja i štetočina.

Ako se odlučite na vrtnu kućicu s limenim krovom, bilo bi dobro da je taj krov podaskan zbog bolje zaštite i izolacije. Kako bi spriječili kondenzaciju koja se stvara u proljeće, odaberite limen krov s FILC-om. Do kondenzacije obično dolazi zbog razlike u temperaturi između vanjskog zraka i zraka u kućici. Lim s FILCOM sprječava nastanak kondenzacije i bakterijski je otporan.

Postoji mogućnost da ćete nakon određenog vremena od kupnje vrtne kućice željeti promijenti njezinu poziciju u dvorištu, pa zato ne bi bilo loše prilikom kupnje odabrati kućicu koja ima podvoz. Kućice s podvozom omogućavaju postavljanje kotača i osovine te transport unutar dvorišta.

Bez obzira hoćete li kućicu koristiti kao spremište ili kao mjesto za boravak, imajte na umu da ona mora biti napravljena od kvalitetnog materijala kako bi mogla izdržati sve vremenske uvjete.

A evo link na kojem možete saznati više informacija o vrtnim kućicama i njihovim cijenama klikom OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije