Šahistica Tajana Turk viceprvakinja Hrvatske do 19 godina

U Toplicama Sveti Martin, u Hotelu “Spa Golfer” održano je Juniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu od 25. srpnja do 1. kolovoza. Prvenstvo je igrano u muškim i ženskim skupinama do 17 i do 19 godina. U konkurenciji djevojaka do 19 godina nastupilo je šest igračica.

Igrale su  jednokružni berger sustav u 5 kola po FIDE pravilima, na tempo 90 minuta + 30 sekundi po potezu za svaku igračicu. Nacionalna majstorica Tajana Turk iz Donjeg Zebanca, članica ŠK Mursko Središće odigrala je turnir bez poraza, s tri pobjede i  dva remija te i ove godine postala viceprvakinja države.


Glavna konkurencija su joj bile prve nositeljice turnira, Tihana Iveković iz ŠK Podsused te Patricija Vujnović iz ŠK Liburnija, Rijeka s kojima je odigrala remi partije. Nedostajalo je malo za osvajanje prvog mjesta, iako je Tajana igrala odlično i samouvjereno.

Pobjednica turnira je NM Tihana Iveković. Tajanu nakon ovog prvenstva očekuje nastup na šahovskom Openu Topusko slijedećeg tjedna, 1. ženska seniorska liga u listopadu te Europsko prvenstvo u Batumima u Gruziji krajem listopada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije