Zvonko Bratuša: “Dogovor Međimurja i Čakovca da radimo kao jedan klub”

Ovog vikenda koji je pred nama članovi međužupanijske lige Čakovec – Varaždin igraju brojne kup i pripremne nogometne utakmice. U 1. kolu kupa Naprijed iz Cirkovljana je prošlog vikenda pobijedio Dravu Donji Mihaljevec 1:0, a ovog vikenda ne igraju pripremni susret jer su organizirane seoske igre. Ove nedjelje u 18:00 sati Pušćine gostuje kod Kraljevčana, Sloga Čakovec kod Zebanca i Polet Sveti Martin na Muri kod Borca u Donjem Hrašćanu, dok u utorak igraju Vučetinec i Rudar.

Ostali klubovi imaju predviđene pripremne utakmice. U subotu Sloboda Slakovec igra s Podravinom, a u nedjelju s Dubravkom Turčin. Nedelišće u subotu u 18:00 sati dočekuje Inter Zaprešić. Centrometal u subotu gostuje kod Mladosti u Ivanovcu, a u utorak igra s Međimurcem. NK Mladost Komet Prelog u nedjelju u 18:00 sati gostuje kod Dinama Palovec.

Tradicionalno uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti NK Graničar Kotoriba organizira turnir na kojem će ove godine sudjelovati NK Graničar kao domaćin, NK Vidovčan Donji Vidovec, NK Drava Donji Mihaljevec te NK Jalžabet.

Još nam je ostao NK Archea Čakovec pa smo kontaktirali Zvonka Bratušu od kojeg smo saznali neke detalje u aktualnom djelovanju kluba: “Trenutno imamo 24 igrača s papirima, vidjet ćemo koji će na kraju ostati kada ćemo definirati ekipu. Pobrinut ćemo se da imamo što više domaćih dečki. Prva pripremna utakmica planira se za nedjelju s juniorima Međimurja.

Zadnjih 14 dana bilo je puno problema i turbulencija, kada su roditelji juniora čuli da postoji mogućnost igranja u najnižem rangu nogometa otišli su nam igrači. Za sada nemamo trenera, prije dva dana Drago Vabec nam je rekao da ne može potvrditi hoće li biti trener. Počinjemo u petak s treninzima pa ćemo trening voditi ili Josip Zbiljski ili ja.

Ovog trenutka djelujemo kao druga ekipa Međimurja, kod njih je na probi dosta igrača pa i tu računamo na neke igrače koji se neće nametnuti Mariju Kovačeviću. Pozitivno je što smo se dogovorili i što djelujemo kao jedan klub. Čakovec će opet biti klub kao nekad, dobili smo nova dva sponzora i mogu reći da će kod nas za tri do četiri tjedna biti bitno drugačija situacija.

U pregovorima smo s NK Croatia iz Orehovice da napravimo kamp s našim trenerima, a moram opet ponoviti da nam je plan formirati vlastitu nogometnu školu jer mi se neke stvari nikako ne dopadaju. Igrači koji stasaju u nogometnoj školi Međimurje – Čakovec ne dolaze k nama, već odlaze u druge sredine, a sad se primjerice dogodilo da je Danijel Štefulj preuzeo Slogu Čakovec, a tamo su otišla i trojica igrača iz škole.”

Kako izgleda cjelokupni prvenstveni raspored naših predstavnika u međužupanijskoj ligi možete naći ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije