Nedelišće u subotu dočekuje Inter Zaprešić

Prijateljska utakmica protiv starih rivala iz 3. HNL – Sjever, Mladosti iz Ždralova koja se trebala odigrati u srijedu (30. srpnja) na ždralovskom Brdu je otkazana. Tako će trener Damir Maretić imati više vremena da što bolje pripremi momčad za sljedeću prijateljsku utakmicu. Trebala je to biti generalka uoči početka prvenstva, no kako je ono odgođeno za tjedan dana, Nedelišće će vjerojatno odigrati još utakmicu – dvije. Dogovoren je susret s Interom iz Zaprešića, hrvatskim drugoligašem s ambicijama za povratak u 1. HNL koji je prošlu sezonu završio na 3. mjestu iza Zagreba i Cibalije.

Upravo je Inter postao prvakom prvog izdanja Hrvatskog nogometnog kupa kad su 1992. godine nakon dvije utakmice ukupno bili bolji od HAŠK-a Građanskog (danas: Dinamo Zagreb). Klub je jednom bio viceprvak 1. HNL, i to u sezoni 2004./2005., dok su dva puta bili prvaci 2. HNL, u sezonama 2002./2003. i 2006./2007. Mnogi poznati hrvatski nogometaši igrali su za momčad iz Zaprešića, nabrojit ćemo samo nekoliko: brončani Vatreni Krunoslav Jurčić i Zvonimir Soldo, zatim igrači zagrebačkog Dinama na posudbi u juniorskim godinama – Eduardo (danas: Flamengo), Luka Modrić (Real Madrid), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) i Dejan Lovren (Liverpool).

Trener seniorske momčadi u aktualnoj sezoni je Samir Toplak pod čijim vodstvom su na pripremama odigrali četiri prijateljske utakmice i dva puta odigrali neriješeno (Lučko, Sesvete) te dva puta izgubili (Borac Banja Luka, Varaždin). Utakmica protiv Intera odigrat će se u subotu (2. kolovoza) na SRC-u Trate s početkom u 18:00 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije