SAVJETI: Želite dugu kosu? Šampon i regenerator nisu dovoljni!

Puštate kosu, a ona je stalno na istoj duljini? Imate osjećaj da vaša kosa uopće ne raste? Put do duge kose također zna biti zaista dug, no slijedeći nekoliko savjeta možete ga znatno skratiti.

Dakle, što vam je potrebno?

1. DOBRA MASKA je ono što je totalno neophodno za lijepu i zdravu kosu. Nanesite je barem svaki treći put kad perete kosu. Kod suhe i uništene kose preporuča se upotreba maske nakon svakog pranja – umjesto regeneratora.

Zanima vas kakva je to “dobra” maska?

Prije svega, vodite se trenutnim rezultatima – prvo pronađite masku poslije koje je vaša kosa mekana i podatna, a nije “slijepljena uz glavu” već nakon sušenja kose. Nakon što ste pronašli takvu, dajte joj priliku kroz mjesec – dva korištenja, pa ćete vidjeti da li vam služi svrsi – tj. ako je uspjela oporaviti stanje vaše kose.

2. PRAVILNA PREHRANA

Vitamini mogu znatno potaknuti rast i poboljšati kvalitetu vaše kose. Vitamini neophodni za zdravlje kose su vitamini B kompleksa jer utječu na  rast kose, a važni su također i  biotin, folna kiselina, pantotenska kiselina, bakar, jod, željezo te cink. Kupujete li dodatke prehrani u želji za ljepšom kosom, obratite pozornost ako sadrže navedene sastojke.

3. DOBRA ČETKA

Uvijek pazimo koji šampon, regenerator ili masku ćemo odabrati za njegu naše kose, ali ono što je jako važno i što koristimo više puta dnevno često zanemarujemo. A to je kvalitetna četka za kosu. Preporučuju se četke napravljene od prirodnih materijala.

4. VODA

Da bi kosa bila zdrava, osnovni preduvjet je da u organizam unosite dovoljno vode.

5. SUŠILO, PEGLA, FIGARO, TAPIRANJE, BOJANJE…

Kosu svakodnevno tretiramo različitim kemikalijama i izvorima topline koji štete i drastično isušuju, te nepovratno uništavaju kosu. Probajte svesti na minimum takvo tretiranje svoje kose. Kad jednom krenete s peglanjem kose, ukoliko je odlučite prestati peglati, vaša kosa će izgledati katastrofalno pošto ste je već dosta oštetili peglanjem i tako se stavljate u začarani krug.

6. NE ČEŠLJAJTE MOKRU KOSU

Mokra kosa više je zamršena i teže ju je češljati. Kad je takvu češljate ona češće puca. Preporučuje se da nakon pranja kosu omotate u ručnik i par minuta pričekate. Tad nanesite neki preparat za zamršenu kosu i lagano prijeđite četkom kroz nju, posušite je barem na pola prije pravog češljanja. Kosu češljajte postepeno od vrhova prema korijenu.

7. PROMJENA FRIZERKE!

Postoje dvije vrste frizerki:

a) ona koja zna koliko je 1 cm kose

b) ona koja ima osjećaj da nije zaradila novac ako vam ne odreže toliko kose da se stvarno vidi da ste bili na šišanju.

Ako opis frizerke pod slovom b) odgovara vašoj frizerki, razgovarajte s njom ili je zamjenite frizerkom pod slovom a)! Česta šišanja kose nisu prijatelj duge kose. To što je frizerka mamina prijateljica i što je vaša mama njen dugogodišnji zadovoljni klijent ne mora značiti da je ona najbolja za vas!

8. AMPULE

Ukoliko niste u mogućnosti češće, barem jednom godišnje priuštite svojoj kosi koktel ampulama! Nakon kure koja obično traje nekoliko tjedana kosa će vam izgledati vidno zdravije.

9. SREDSTVA ZA STILIZIRANJE

Lakove, gelove, voskove, sve što stavljate na kosu kako biste je oblikovale pokušajte koristiti što rijeđe i u što manjim količinama i pokušajte nakon nanošenja preparata ne češljati kosu. Prilikom uporabe takvih preparata, nanosite ih isključivo na kosu, ne i na tjeme.

10.  MASAŽA VLASIŠTA

Uvijek, kad ste u mogućnosti, masirajte vlasište  jer masažom opuštate kožu i stabilizirate rad lojnih žlijezda. Korijen kose se opskrbljuje kisikom, što pozitvno djeluje na brži rast.

Dakle, za ljepšu, zdraviju i dužu kosu nisu bitni samo šamponi i regeneratori. Zato, ako ste jedna od onih koje jadikuju kako su do sad sve isprobale, a kosa nije ništa kvalitetnija, morate znati da na ljepotu kose utječu i mnogi drugi faktori!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije