Prijatelji gorica i vina: Gorični pajdoši dobili novog člana

Gorični pajdoši je skupina ili društvo od petnaestak muškaraca s područja Selnice i Murskog Središća, koji su svi od reda prijatelji prirode, gorica, dobrog vina, dobre domaće hrane, pjesme i druženja.

Imaju oni svoje regule i štatute, a važno je da svaki član mora imati vlastiti podrum ili vikendicu, gorice ili brajde, gdje se oni redovito susreću svake nedjelje od 10 do 12 sati i to svaki puta kod drugog člana.

Porazgovaraju o događajima od proteklog tjedna, kušaju domaćinovo vino i ono što im je pripremio za “pod zub”, pregledaju trsove, zapjevaju po neku goričnu, a točno u podne pjevajući izmole “Anđeo Gospodnji” i dogovore slijedeći susret.

Od minule nedjelje bogatiji su za jednog novog i prema prikazanome na prijamu dobrog člana. U Gorične pajdaše u nedjelju, 27. srpnja 2014. primljen je Franjo Ščavničar iz Zebanca, koji je od ceremonijalnog meštra Ivana Mezge primio “desku” na koju su se potpisali svi nazočni, a ubuduće će moći i oni koji se ovog puta zbog raznih obveza nisu pojavili u Franjijnom prelijepom podrumu i još ljepšim goricama.

Franjo je prisegnuo na vjernost i poštivanje regula i štatuta društva, te svoje kolege počastio obiljem jela i dobrog vina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije