Industrijski stil uređenja i u našem susjedstvu

>> Industrisrijski stil uređenje i u našem susjedstvu

Industrijski stil uređenja čije su glavne karakteristike nedovršenost i neobrađenost materijala, postaje sve popularniji način opremanja domova. Ovaj stil ništa ne uljepšava niti skriva, već cijeni nesavršenosti.

Interijeri, namještaj i dekori koji unose u prostor retro-duh industrijske revolucije koriste se zbog današnjeg trenda prezasićenosti.  Prezasićenost se javlja zbog prevelike količine lako dostupnih stvari, sadržaja i informacija te tako nastaje potreba za nečim novim, neopterećenim.

Industrijski se stil uređenja često koristi kod uređenja potkrovlja i adaptiranja stanova stvarajući sliku redizajnirane tvorničke hale, odnosno skladišta.

Urbane su sredine prve prihvatile ovakav način uređenja, no ovih smo dana svjedoci njegova dolaska i u našu sredinu. Ako ste zatekli na otvaranju “Grabe”, podrumskog djela caffe bara Arcusa , vjerojatno ste primijetili njezinu neobičnu transformaciju.

Vlasnik se uz pomoć mlade studentice arhitekture Marte Turk odvažio na stil uređenja koji je  u potpunoj suprotnosti s ostatkom interijera čime je postignuta zanimljiva kombinacija stilova unutar jednog kafića.

Industrijskom su stilu uređenja dodani elementi gradilišta (beton, armaturne mreže, skele za građevinare) koji zajedno čine zanimljivu i još neviđenu kombinaciju.

Iako je industrijski stil više namijenjen visokim prostorijama s visokim stropom, zahvaljujući kreativnom rješenju mlade arhitektice on se savršeno se uklopio u malu “Grabu” koja je za ovu prigodu bila proširena. Kako bi se dobio širi prostor, rušen je jedan zid te je strop ostao nedovršen pa se tako uklapa u cijelu priču industrijskog stila s mješavinom elemenata gradilišta.

Zidovi su ostali nedovršeni, instalacije vidljive,a armaturne mreže služe kao zanimljiv stalak za boce.

Stolovi su u obliku skela za građevinare s plohom od OSB ploča i iverice,a sa stropa vise žarulje povezane u mrežu baš kao što to električari rade prilikom postavljanja instalacija, kad posao još uvijek nije završen. Sve što je trebalo sakriti, ostalo je otkriveno i to namjerno.

Zato sve pohvale Arcusu koji nas je još jednom uvjerio da stvarno nije običan prostor i da je uvijek bio “totalno drukčiji od drugih” te mladoj studentici Marti Turk koja se odvažila na ovu neobičnu transformaciju “Grabe” čime je našoj maloj sredini približila jedan neobičan stil uređenja karakterističan za velike urbane sredine.

Donosimo Vam foto pregled  novo “uređene” grabe snimljen od strane mlade i vrlo kreativne foto ekipe iz čakovca (MISHO PHOTOGRAPHY).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije