Limači NŠ Spartak prvaci 2. HNL zapad

>> Limači NŠ Spartak prvaci 2. HNL zapad

Iz Nogometne škole Spartak Mala Subotica dobili smo osvrt na rad u protekloj sezoni pa u nastavku pročitajte koliko je bilo uspjeha i kako je prošla sezona.

Limači opet prvi

Trener Tomislav Podgorelec: “Kada smo na kraju prošle sezone pričali i pisali o limačima “Spartaka”, kao prvacima lige, niti nam u najljepšim snovima nije bilo da ćemo i nakon ove sezone pisati o istoj temi na isti način. Rezultati koje ta djeca postižu u posljednjih nekoliko godina stvarno su za svaku pohvalu, ali nam isto tako postavljaju ciljeve koji su prilično visoko i koje je dosta teško svake godine ostvariti.

Nakon prošlogodišnjeg uvjerljivog osvajanja prvenstva u svojoj skupini limača NS Međimurja, dobili smo veliko priznanje u vidu pozivnice za nastupanje u novoformiranoj ligi 2. HNL Zapad, koju su sačinjavali klubovi iz Međimurske i Varaždinske županije. Viša razina i rang natjecanja postavljala su pred nas i teže uvjete za organizaciju i sastavljanje ekipa.

Problem više bili su nam i odlasci nekolicine igrača u druge klubove: Petar Vlašić i Ivan Dominić u NŠ “Međimurje” te Matija Mendelski u NŠ “Varaždin”, no ipak je na kraju sastavljena ekipa koja će, kasnije će biti vidljivo, osvojiti i u ovoj konkurenciji naslov prvaka. Predanim radom i odličnim odazivom na treninge, odnosom prema sportu i kvalitetnom igrom, ekipa je ostvarila fantastičan uspjeh te ostvarila 18 pobjeda u 21 službenoj utakmici prvenstva i s 54 boda zauzela 1. mjesto ispred ekipe NK “Novi Marof”.

Usporedno s tim, tradicionalno se sudjelovalo na raznim turnirima diljem Međimurja, što zimskim što ljetnim. S tih su turnira također donešene medalje, neke za 1.mjesto (“Sloga 2013.”, “Rudar 2014.”, “Kup Sv.Martina 2014.”), kao i za druga i treća mjesta, nagrade za najbolje strijelce, vratare, igrače… Sve te rezultate postigli su: Samuel Taradi, Toni Horvat, Fran Slaviček, Karlo Kovačić, Karlo Lukman, Matej Sirc, Aleksandar Mihov, Nikola Obadić (postigao 70 golova u sezoni!!!), Matija Herman, Leon Đurkin, Leonard Horvat, Juraj Škvorc, Patrik Šoštarić te Eli Hrgović.

Za rad s njima zadužen je bio trener Tomislav Podgorelec, kojemu je u jednom dijelu pomogao i trener Marinko Juras, kao i Luka Tizaj, kao trener vratara. Zbrojimo li i oduzmemo sve ono što se događalo, sezona je bila fantastična, još i bolja od prethodne, što nam opet daje nove snage i motiv za daljnjim radom i ulaganjem u ovu djecu. Što će donijeti iduća sezona ostaje nam za vidjeti, ekipa će opet doživjeti promjene, no nadamo se da će rezultati biti na tragu dosadašnjih.”

Mlađi pioniri U12

Nakon svoje prve natjecateljske sezone mlađi pioniri ostvarili su sljedeći rezultat. Odrađeno je bilo ukupno 115 treninga – najesen 56, a na proljeće 59 treninga. Nakon jesenskih 11 odigranih utakmica imali su učinak: 2 pobjede i 9 poraza uz gol-razliku 28-57 i 6 osvojenih bodova, tj. 6.mjesto od 8 klubova. Tu polusezonu se stvarala ekipa. Na proljeće imamo 10 odigranih utakmica, u 5 susreta pobjeđujemo, 1 igramo neodlučeno i 4 susreta gubimo. Postigli smo 28 golova i primili samo 15 i osvojili 16 bodova.

Tu s odmah vidi napredak u samoj igri – pristupom i disciplinom ostvaren je dobar rezultat. Ukupno gledajući sezonu, od 21 utakmice imali smo 7 pobjeda, 1 neodlučeni rezultat i 13 poraza, uz 56 danih i 72 primljena gola, osvojena su 22 boda, i to je plasman na 6. mjesto od 8 klubova. Kroz prvenstvo je nastupilo 17 igrača.

Svih 21 utakmicu odigrao je Kolarić Dani, a slijede ga s 20 utakmica Martan, Kocijan, Jančec Dino, Jančec Mihael i Taradi, 18 utakmica odigrali su Cirkvenčić Neven, Glad i Držanić, s 16 utakmica Križaić i Kovačić, 15 Gašparić, 14 Cirkvenčić Luka, 12 Pintar, 9 utakmica Dodlek Ivan, 4 utakmice Mikulaj i 1 utakmicu Pintarić. Što se tiče strijelaca, postigli smo ukupno 56 golova, od toga Matija Pintar 21 gol, Jančec Mihael, Jančec Dino i Gašparić po 6 golova, Cirkvenčić Neven 4 gola, Taradi, Glad, Križaić Franjo, Cirkvenčić Luka i Pintarić svi po 2 gola, a po 1 gol su dali Kocijan, Kovačić i Mikulaj.

Sam odaziv na trening i utakmice je bio dobar i to se vidi po postignutom rezultatu na proljeće, gdje se ekipa već formirala i igrala standardno dobro i to bez ključnog igrača te ekipe, Matije Pintara koji je imao prijelom ruke pa je na proljeće odigrao samo 3 utakmice. Stoga pripadaju sve čestitke cijeloj ekipi i to je poticaj za još bolji rad i napredak u stvaranju samo igrača.

Pioniri U14

Trener Stjepan Makar: “Kroz cijelu natjecateljsku sezonu pioniri su imali nedostatak broja igrača, tako da smo popunjavali s mlađim pionirima. Odrađeno je bilo sveukupno 115 treninga, od toga 56 treninga najesen, a na proljeće 59 treninga. Nakon odigranih 11 jesenskih kola ostvarili smo 5 pobjeda, 1 neodlučeni rezultat i 5 susreta izgubili, uz gol-razliku 30 postignutih i 28 primljenih golova, 16 osvojenih bodova što je bilo 4. mjesto od 8 klubova. Na proljeće smo odigrali 10 utakmica, 6 pobijedili, 1 igrali neodlučeno i samo 3 poraza uz 43 postignuta i 24 primljena gola i 19 osvojenih bodova.

Tako ukupan skor u cijeloj sezoni izgleda ovako: 21 odigrana utakmica, 11 pobjeda, 2 neodlučena i 8 poraza uz gol-razliku 73 postignuta i 52 primljena gola, osvojeno je 35 bodova što je plasman na 4. mjesto od 8 klubova. Budući da smo svaki susret igrali bez igrača koji bi ušli u igru-rezerve, znači odigravali bi susrete i s 10 igrača, tim više je ovaj rezultat vrijedan i sve pohvale igračima koji su ostvarili ovaj rezultat.

Kroz sezonu je nastupilo 19 igrača. Svaku 21 utakmicu odigrali su: Križaić Patrik, Horvat Davor, Fleten Stjepan Franko i Pintarić Damjan, 20 utakmica Lončarić i Jelenić, 17 utakmica Majnić, 16 utakmica Marčec, 14 utakmica Blažona Marko i Blažona Florijan, 11 utakmica Lacković, 9 utakmica Gašparić, 5 utakmica Sabol, 4 utakmice Dodlek Stjepan,  3 utakmice Cirkvenčić Luka, 2 utakmice Križaić Franjo i Pintar Matija i po 1 utakmicu Jančec Dino i Jančec Mihael. Kroz prvenstvo smo postigli 73 pogotka, od toga Križaić Patrik 23 gola, Lončarić 13, Lacković 11, Fleten 9, Marčec 8, Horvat 4, Pintarić , Pintar i Jančec Dino po 1.

Što se treninga tiče, tu je odaziv bio prosječan. U cjelini gledano kao ekipa, ostvaren je dobar rezultat naspram nedostatku igrača pojedinačno, potencijal postoji, ima puno prostora za napredak, ali uz bolji rad i odaziv na treninge kako bi se kvalitetnije usavršio igrač.”

Početnici U7

Trener Dejan Križaić: “U zimskom periodu treniranje ekipe Početnika preuzeo je Dejan Križaić te s njima odigrao niz prijateljskih susreta te sudjelovalo na svakom turniru gdje je bilo moguće. Polaznici ove male ekipe (djeca 6 do 7 godina) odazivom i zalaganjem dokazali su da na njih u budućnosti treba itekako računati. Znali su da je lopta okrugla i da je treba udariti da bi se igrao nogomet, ali nisu znali osnove nogometa.

Počeli su učiti prve nogometne korake, kako loptu udariti, kako voditi i kako na kraju dati gol. Trenirali su dva puta tjedno u dvorani  te su igrali ligu u-8, koja se održavala u dvorani druge Osnovne škole , sa malo starijom djecom od njih. Tu su djeca samo stjecala iskustvo u nogometu te iskustvo u igri sa loptom. Nakon dvorane preseli smo se na vanjske terene gdje je slijedilo privikavanje na travnatu podlogu. Vani se treniralo tri puta tjedno te su se igrale prijateljske utakmice s njihovim vršnjacima (Sloga, Varaždin, Prelog  i Polet S.M.N.M.).

Tu smo zabilježili vrlo dobre rezultate. Sudjelovali smo i na turniru Kup Sv. Martina 2014. gdje smo osvojili odlično drugo mjesto, te u Maloj Subotici gdje smo bili treći. Za ekipu su nastupili i trenirali: Matija Taradi , Bruno Vlah, Deni Švenda , Tino Švenda, Luka Juras, Filip Baksa, Luka Baksa, Noel Drvenkar, Niko Jančec, Niko Hertl, Marko Toplek , Alex Horvat, Patrik Horvat, Leon Novak, Karlo Vrbanec. Na kraju se vidio napredak kod djece, no očekuje ih još savladavanje novih vještina i metoda radu u nogometu.”

Na kraju Izvršni odbor Nogometne škole “Spartak” zajedno s trenerima zahvaljuje svim  roditeljima polaznike na odličnoj suradnji koja je jedan od preduvjeta za ovako dobre rezultate. Dodatak koji svake godine slijedi na po završetku sezone, a to je zajedničko druženje svih polaznika Nogometne škole i njihovih roditelja. Tako smo i sada organizirali druženje na kojemu je uz roštilj i osvježavajuća pića kroz podjelu medalja za prvake utakmice između djece i majki i na kraju uz ples na centru igrališta fešta potrajala duboko u noć. Odaziv roditelja i djece je bio odličan te se nadamo da se ovakva tradicija neće prekinuti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije