NK Trnje odlučuje o igranju ili odustajanju

Nogometni klub Plavi iz Prekope odustao je od natjecanja, a drugi klub koji se najčešće spominje da bi mogao odustati je NK Trnje iz Svetog Jurja u Trnju. Događalo im se u proljetnom dijelu natjecanja da nemaju niti 11 igrača pa su i rezultati bili jako loši.

Održano je nekoliko sastanaka Upravnog odbora i Nadzornog odbora kluba, a sutrašnji sastanak u 18:00 sati trebao bi dati konačan odgovor igrati ili ne. Problem je i dalje premali broj igrača kako nam je rekao Nikola Fajić.

Ovo je klub bogate prošlosti i bilo bi šteta da dođe do njegovog gašenja. Na web stranicama Donjeg Kraljevca o klubu piše: “Nogometni klub “Trnje” iz Svetog Jurja u Trnju registriran je 1968. godine. Prije toga kao neregistriran klub je nastupao na turnirima i prijateljskim utakmica najprije kao NK “Labud”, potom kao NK “Galeb”, a zatim kao NK “Heroj”. Poznata je činjenica da su mladići iz Svetog Jurja u Trnju igrali u registriranim klubovima susjednih mjesta. U NK “Proleter-u” Donji Kraljevec igralo je 1964. godine sve više igrača iz Svetog Jurja u Trnju. Ta će generacija mladih i vrlo talentiranih igrača ubrzo inicirati osnivanje NK “Trnje” u Svetom Jurju u Trnju.

Prvi predsjednik i osnivač NK “Trnje” bio je Franjo Zadravec. Najveći uspjeh nogometaši “Trnja” postizali su sredinom sedamdesetih godina 20. stoljeća natječući se u tadašnjoj Zagrebačkoj zoni. U to vrijeme čak su tri puta igrali u finalu nogometnog kupa za područje Međimurja. Jednom se utakmica finala nogometnog kupa Međimurja između NK “Trnje” iz Svetog Jurja Trnju i NK “Sloga” iz Čakovca odigrala u Svetom Jurju u Trnju.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije