Gospodarska škola Čakovec: Poduzetništvo u eTwining projektima

Kontakt seminar na temu: Poduzetništvo u eTwinning projektima održanom od 3. do 6. srpnja 2014. godine u Varšavi
(eTwinning Contact Seminar on Entrepreneurship” Warsaw, 3 – 6 JULY 2014).

Od 3. do 6. srpnja 2014. godine profesorica Vesna Stunković sudjelovala je, zajedno s još četiri kolegice iz Hrvatske, na kontakt seminaru Poduzetništvo u eTwinning projektima  u Varšavi.

Ciljna skupina bili su učitelji i nastavnici koji podučavaju učenike od 12 do 19 godina. Na kontakt seminaru sudjelovao je 51 nastavnik iz Hrvatske, Poljske, Portugala, Litve, Latvije, Malte i  Švedske.

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila joj je bespovratna sredstva za realizaciju ove aktivnosti koja se financira u okviru programa Erasmus +. Organizator seminara bila je National Support Service Poland i Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji.

Ciljevi seminara bili su:
• okupiti nastavnike iz različitih europskih zemalja, pronaći partnere kako  bi pokrenuli zajedničke eTwinning projekte i postavili temelje za buduću školsku suradnju
• upoznati se s  primjerima dobre prakse i aktivno  sudjelovati u kreativnim  radionicama
• korištenje Desktopa i TwinSpacea za  komunikaciju  i suradnju u eTwinning svijetu,  naučiti kako ICT alate uklopiti u projekte, odnosno TwinSpace
• osmisliti i razviti plan projekta s novim projektnim partnerima

Tijekom seminara osmišljen je i registriran novi eTwinning projekt Sell your skills koji je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU, a započet će s realizacijom početkom nove školske godine 2014./15. Projekt će biti uklopljen u nastavu strukovnih predmeta.
Osim Gospodarske škole u projekt su uključene tri škole iz Poljske, škola iz  Portugala i Latvije.

Cilj projekta je razviti poduzetničke vještine i ključne kompetencije učenika strukovnih zanimanja. One će im kasnije pomoći da postanu što bolji u odabranoj struci. Projekt će učenicima omogućiti razmjenu iskustava, predstavljanje svojih zanimanja, pretraživanje nacionalnih i europskih radnih portala kako bi  potvrdili i utvrdili svoje šanse za europsko zapošljavanje. Naučit će upotrebu novih ICT alata i poboljšati znanje engleskog jezika kroz međusobnu komunikaciju.


                             
eTwinning je zajednica škola u Europi.

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare) koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. Aktivnosti eTwinninga promiču suradnju europskih škola putem informacijsko – komunikacijskih tehnologija (ICT), pružajući pritom podršku, alate i usluge za škole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije