Vesna Pusić: Bez uključivanja u politiku nema funkcionirajuće države

“Svrha našeg okupljanja u Sv. Martinu na Muri je jačanje HNS-a. Dvije godine sudjelujemo u odgovornosti obnašanja vlasti i do sada smo u potpunosti bili koncentrirani na poslove u Saboru, Vladi i lokalnoj samoupravi – sada je vrijeme da se posvetimo jačanju stranke”, istaknula je to predsjednica HNS-a, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na trećem od pet mini sabora HNS-a na kojemu je sudjelovalo 300-injak članova HNS-a iz Sjeverozapadno – hrvatskog regionalnog saveza koji obuhvaća Međimursku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Dodala je kako se ljudi, s obzirom na razočarenje politikom, mogu pokrenuti jedino oživljavanjem političkih stranaka i bez njihova ukljuičivanja u politiku nema funkcionirajuće države, nema slobode, niti legitimiteta niti jedne vlasti.

“Koristim priliku da čestitam europarlametarcu Jozi Radošu, predsjednici mladih europskih liberala Vedrani Gujić, gradonačelniku Ivanca Mići Batiniću na priznanju Financial Timesa i proglašenju Ivanca jednim od deset najboljih malih gradova na svijetu za privlačenje investicija, Matiji Posavcu i Predragu Štromaru na rezultatima koje su postigli u preferencijalnim glasovima, a naročito na uspjesima u svojim sredinama”, kazala je Vesna Pusić.

“Ovdje je danas više stotina ljudi i to je naša borba za politiku optimizma, politiku koja polaže račune i širi prostor da se u njega uključi i što veći broj građana, a ne za bossovsko naređivanje – to je funkcija naših sastanaka i zato smo danas ovdje”, izjavila je predsjednica HNS-a.

Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak naglasio je kako je uvijek sjajno iskustvo doći u najjači regionalni savez HNS-a, gdje su zadnjih godina ostvareni odlični rezultati na parlamentarnim, lokalnim i europarlamentarnim izborima. “Naš je zadatak prenositi taj optimizam i energiju kako bi se ostvarili ciljevi koje smo zacrtali”, istaknuo je potpredsjednik HNS-a.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar izrazio je želju da HNS ojača na teritoriju cijele zemlje, dodavši pritom kako HNS svoj rast dokazuje rezultatima, a ne anketama te da je upravo na području Varaždinske županije sve manje nezaposlenih, a sve više investicija.  Predsjednik Sjeverozapadno – hrvatskog regionalnog saveza Anđelko Topolovec izrazio je zadovoljstvo što predstavlja najjači regionalni savez HNS-a, koji broji čak 18 tisuća članova, uz poruku kako je HNS najjača stranka na sjeveru zemlje i kako je neće biti moguće razjediniti ni na koji način.


HNS jest i ostati će značajan čimbenik na političkoj sceni Hrvatske

Predsjednik ŽO HNS Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec je naglasio kako je ponosan što u Međimurju može ugostiti sam vrh stranke koja je faktor stabilnosti Vlade i koja jest i ostat će značajan čimbenik na političkoj sceni Hrvatske.

Dodao je kako međimurski HNS snažno podupire vodstvo stranke i kolege u Vladi, kojima nije lako i imaju nezahvalan zadatak voditi državu u jeku gospodarske krize. Posebno je naglasio da ova županijska organizacija HNS-a bezrezervno stoji iza svih naših ministara, ali i iza vodstva stranke, koja je snažna i jedinstvena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije