Donji Mihaljevec slavi Jantonovo: Održana svečana sjednica VMO

Donji Mihaljevec, pripadajuće naselje Općine Sveta Marija, ovih dana slavi svog zaštitnka – svetog Antuna Padovanskog. Uz kulturne, zabavne, vjerske i sportske sadržaje u sklopu Jantonovog, u utorak, 10. lipnja u tamošnjem Domu kulture održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Donji Mihaljevec na kojoj su okupio veliki broj gostiju.

Svečanost je otvorio ženski Pjevački zbor kojeg godinama uspješno vodi Ljubica Mihalac. Predsjednica VMO Anamari Bartolić u kratkim je crtama navela što se radilo u tom mjestu. Tako je obavljena sanacija vlage u Vatrogasnom domu, po mjestu su postavljeni reklamni stupovi, vodila se briga o okolišu i horitkulturnom uređenju mjesta, organizirana je Prvomajska biciklijada, a sa 20 tisuća kuna sufinancirana je sanacija krovišta crkve Svetog Antuna.

Od planova je izdvojila asfaltiranje dijela Čakovečke ulice i Trga slobode gdje će se urediti park te uređenje Špoljarove grabe. Načelnica Đurđica Slamek čestitavši mještanima njihov dan pobrojala je projekte koji su od izuzetne važnosti za oba naselja. Pritom je spomenula želju za izgradnjom sportske dvorane, uređenje staza na groblju, rekonstrukciju krovišta na općinskoj zgradi, izradu geodetsko – parcelacijskog elaborata, izgradnju kanalizacije i sanaciju bivših odlagališta otpada.

Župnik vlč. Pavao Markač poručio je da su vremena teška, ali se ne smije gubiti nada. Rekao je kako se ravnomjerno vodi briga o vjernicima u oba naselja te je tom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u sanaciji krovišta donjomihaljevske crkve.

Inače, prema zadnjem popisu stanovništva u tom mjestu živi 647 ljudi, a za društveni život brine se sedam udruga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije