Dani općine Domašinec u duhu tradicije narodnih nošnji

U sklopu Dana Općine Domašinec koji su se slavili ovih dana, u nedjelju 1. lipnja održana je priredba Tradicija narodnih nošnji u Domašincu u sklopu progrma IPA prekograničnog programa Mađarska Hrvatska “Njegovatelji tradicijske baštine”.

Cilj priredbe bio je podizanje svijesti lokalne zajednice o vrijednostima tradicijske baštine te promocija i uključivanje u turističku ponudu regije. Lokalne samourpave kroz ovaj projekt će razmijeniti kulturne programe te unaprijediti svoju turističku infrastrukturu što će doprijenijet sinergijskim efektima u društvenom i gospodarskom razvoju prekograničkog područja.

Od 15 sati održan je u Domu kulture i kulturni program uz priredbe i nastupe općinskih udrug, a koji je svojim prvim nastupom otvorio pomladak Puhačkog orkestra Općine Domašinec koji zajedno vježba sedam mjeseci, a ovom prigodom je izveo tri skladbe.

Uoči priredbe, položeni su vijenci poginulom branitelju. U Domu kulture govorili su uz simultano prevođenje na Mađarski jezik predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Furdi, načelnik Dragutin Lisjak te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je svoim obraćanjem izmamio veliki pljesak publike obrativši i pozdravivši uvodno na Mađarskom jeziku, čemu se ugodno iznenadila i sama prevoditeljica.

Kako je bilo pogledajte u galeriji fotografija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije