Prevarena putem interneta: Naručila i platila mobitel te ostala bez ičega

U ponedjeljak 2. lipnja ženska osoba iz Orehovice prijavila je Policijskoj upravi međimurskoj da je dana 26. svibnja ove godine putem internetske stranice od nepoznate muške osobe naručila mobilni uređaj, a novac prema njegovom traženju uplatila na račun u kladionici.

Mobitel do današnjeg dana nije dobila, a osoba od koje ga je naručila više joj se ne želi javiti, pa smatra da je prevarena. Na području Policijske uprave međimurske, kao i u široj regiji, u posljednje vrijeme zabilježeno je više slučajeva prijevare kod kupovine putem interneta, pa iz policije ponovo upozoravaju građane da budu oprezni prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.  S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko je šteta manja od 2.000,00 kuna kazneni je progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten oštećenom.

Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora  internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije