Josipović i Posavec podijelili 100 ruža međimurskim umirovljenicima

– Danas se ovdje nalazi 79 bračnih parova koji slave 50 odnosno 60 godina braka i kada smo planirali organizaciju ove proslave nije nam niti na kraj pameti bila mogućnost da će nam se pridružiti i predsjednik RH Ivo Josipović.

To je izuzetna čast i ne mogu opisati koliko smo svi uzbuđeni zbog toga – rekla je Nada Lovrec, predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije danas u Gornjoj Dubravi koja već 22 godina tradicionalno okuplja umirovljenike s područja cijele županije koji proslavljaju zlatni odnosno dijamantni pir svojih “mladenaca”.

Naime, na poziv župana Međimurske županije Matije Posavca svečanoj proslavi se priključio i predsjednik RH Ivo Josipović koji je svojim drugim dolaskom u nešto malo više od mjesec dana potvrdio veliko prijateljstvo s Međimurjem.

– Kada sam dobio poziv gđe Lovrec i čuo podatak da bi gotovo 100 parova trebalo biti na okupljanju pomislio sam kako im treba prirediti posebno iznenađenje jer to su proslave vrijedne divljenja i poštovanja.

I ukazala se prilika, a predsjednik Josipović oko mojeg poziva nije dvojio niti trenutka. Štoviše nisam smio doći k vama bez njega – rekao je župan Matija Posavec i čestitao svi okupljenima ovu značajnu obljetnicu. Tom su prilikom podijeljene ruže okupljenim parovima, a predsjednik i župan su se zadržali u razgovoru sa slavljenicima  te je napravljena i zajednička.

– Obitelj je temelj društva i siguran sam da svi vi niste uvijek imali samo idealne trenutke, ali ste ustrajali, bili ste jedno uz drugo, bili ste si podrška i samo ste zato uspjeli. Iako ste, siguran sam, dosta toga u životu proživjeli ja vam svima želim da budete zajedno još barem toliko godina – rekao je Josipović u svome obraćanju okupljenim slavljenicima.

Nakon kraćeg druženja delegacija je prepustila slavljenike njihovom veselju te je krenula prema Čakovcu gdje su se pridružili proslavi Dana grada Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije