Pet medalja hodačica Nedelišća u Sinju

U Sinju se održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10.000 metara i hodanju na stazi. Od međimurskih atletičara i atletičarki nastupili su samo predstavnici AK Nedelišće i to s čak osam  hodačica. Projekt učenja brzog (sportskog) hodanja koji je započeo prije nekoliko godina trener u klubu prof. Željko Jagec na ovom natjecanju u potpunosti se isplatio.

Hodačice iz AK Nedelišće su u konkurenciji s hodačicama iz Zagreba (AK Agram) bile sjajne i prepustile im samo jednu medalju.  Ostalih pet medalja donijele su u Nedelišće osvojivši ih u kategorijama kadetkinja i mlađih juniorki. One su izborile ukupno dvije zlatne, srebrnu i dvije brončane medalje.

U kategoriji kadetkinja prvakinja države postala je najbrža nedelišćanska hodačica Tara Friščić. Tara je pobijedila bez da je morala uložiti svu svoje potencijale u utrku. Zbog toga je i postignuto vrijeme (20,14,14 minuta) sporije više od dvije minute od njezinog osobnog rekorda. Srebrnu medalju za drugo mjesto u toj kategoriji osvojila je Karla Ciglarić (20,50,27), a odlično treće mjesto i brončanu medalju Rea Maček. Rei je to bila prva utrka u hodanju (21,16,41). Četvrto mjesto osvojila je bila predstavnica Agrama, a na petom mjestu se našla najmlađa dvanaestogodišnja Hana Čituš (23,41,29). I Hani je to bila prva službena utrka u hodanju.

Nedelišćanke u Sinju

Kod mlađih juniorki veliko iznenađenje priredila je Sandra Novak. Uz odličnu tehniku hodanja Sandra je bila i dovoljno brza da pobijedi najbolju predstavnicu Agrama iz Zagreba Klaru Krnek postigavši drugi rezultat natjecanja (20,23,24). Najiskusnija Nedelišćanska hodačica Lara Črnčec s više medalja u prošlim godinama bila je ovog puta treća kod mlađih juniorki (21,01,85). Četvrta je bila predstavnica AK Agram iz Zagreba, a još jedna mlada nedelišćanska hodačica Lorena Novak uspjela je završiti trku i plasirati se na peto mjesto u državi (22,52,37).

Nakon natjecanja Nedelišćanske atletičarke i njihov trener primali su brojne čestitke i pohvale za prikazanu tehniku te promidžbu sportskog hodanj,a a najdraža im je bila čestitka poznate”stroge” glavne sutkinje na hodanju dr.sc. Vesne Babić, profesorice atletike na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Njezinom oštrom oku ipak nije promakla Franka Posavec koja je izuzetno srčano hodala nalazeći se među tri najbrže hodačice, ali se nakon dva kilometra hodanja umorila i narušila pravilnu tehniku radi čega je bila diskvalificirana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije