Međimurski HNS ostaje stabilna i jedinstvena stranka

“HNS ostaje stabilna i jedinstvena stranka, nema izlaska članova i za nas je ova tema, za sada, završena. Idemo raditi.” – zaključak je to sjednice predsjedništva HNS-a Međimurja na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o aktualnim događanjima unutar stranke koje posljednjih dana okupiraju medijsku pažnju.

Članovi Predsjedništva dali su bezrezervnu podršku predsjedniku HNS-a Matiji Posavcu podržavši dobar rad i pozitivnu percepciju županijske vlasti u javnosti, a u čijem je timu Sandra Herman, zamjenica župana.  U ovom trenutku najvažnije je osigurati političku stabilnost, nastaviti započete projekte zbog čega je nužna suradnja s Vladom i ministarstvima i braniti interese Međimurja. U tom smislu nema mjesta ni vremena       stranačkim trzavicama niti trošenja energije na bilo kakvu vrstu sukoba, naglašavaju u stranci.

 – Promjena stranačkog statusa bilo kojeg člana je područje politike, a ja kao odgovoran župan, odnosno onaj koji je dobio povjerenje da služi interesima svojih građanki i građana ću to činiti prema slovu zakona. Sukladno tome, imam i odgovornost za nesmetano funkcioniranje našeg Međimurja, za njegov održiv razvoj u teškim gospodarskim uvjetima. U tom je smislu na prvom mjestu interes županije i naših građana, a tek onda pojedinačne političke sudbine bilo koga od nas.

Dat ću sve od sebe da se politički odnosi u županiji ni na koji način ne odraze na rad svih službi i naših institucija. Dok sam župan i predsjednik stranke, politika ne smije i neće imati primat nad životom naših sugrađana što sam, zajedno sa svojim suradnicima pokazao u   dosadašnjim aktivnostima u proteklih devet mjeseci, naglasio je župan Posavec.

Predsjedništvo HNS-a podržalo je stav Matije Posavca da u ovom trenutku ne postoje elementi za pokretanje stegovnog postupka protiv ijednog člana međimurskog HNS-a, pa tako ni protiv Sandre Herman, a ono što je sigurno je da nitko neće biti kažnjen zbog iznošenja vlastitog stava i mišljenja.

– No s druge strane ne smijemo niti negirati da posljednji istup Sandre Herman je donio određene probleme posebice kada je medijska slika u pitanju. Zato svi, uvijek i u svakom trenutku moramo biti svjesni da naši istupi, bez obzira i na vlastito mišljenje koje možemo braniti i isticati, imaju širi utjecaj i daju širu konotaciju. Jer biti članom stranke podrazumijeva i obveze od kojih niti jedan član ne smije bježati. Pa tako niti Sandra Herman – izjavio je Matija Posavec.

U razgovoru s predsjednicom i potpredsjednikom HNS-a Vesnom Pusić i Ivanom Vrdoljakom, Posavec je naglasio kako je komunikacija vrlo kvalitetna i takvom će ostati što se očituje u pomoći projektima važnim za Međimurje dok istovremeno postoji snažna podrška stranačkoga vrha međimurskom HNS-u.

Spomenutom sjednicom Predsjedništva, tema potencijalnih unutarstranačkih sukoba je završena i svatko od dužnosnika HNS-a u općinama, gradovima i županiji nastavlja raditi sukladno svojim obavezama i odgovornosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije