Dožupanica Herman u Varaždinu dala podršku izbačenim HNS-ovcima

Danas je u Varaždinu održana konferencija za medije, a prema riječima Natalije Martinčević, povod je bio izbacivanje Zlatka Koračevića i nje iz stranke. Osim njih, na konferenciji su govorili i Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana i gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić, piše eVarazdin.hr.

– Izbacivanje je nastavak političkog progona kojeg je Vesna Pusić započela još u rujnu kad je rekla da je Radimir Čačić završena priča. Već tada je bilo jasno da se ide protiv volje birača – rekla je Natalija Martinčević. Pritom je spomenula i rezultate, koje je prema njenim riječima ostvario Čačić na zadnjim parlamentarnim izborima.

– Izbjegnuta je sva demokratska procedura pa se čak ni u matičnoj podružnici u Varaždinu o tome nije raspravljalo. Mi smo izbačeni zbog svog stava i istine koju smo govorili i jasno je da su sitni interesi i sitno politikanstvo iznad interesa stranke – rekla je Martinčević.

Koračević pak navodi kako je HNS svojim angažmanom u 23 godine gradio svoj politički profil. – Isključiti čovjeka koji se ne može braniti je ispod svakog dostojanstva – rekao je Koračević.

Povreda demokracije i liberalizma

– Isključenje članova zbog iskazivanja vlastitog stava je zapravo povreda demokracije i liberalizma. Smatram da bi vodstvo stranke trebalo preispitati svoje odluke jer vode do destabilizacije stranke – rekla je Sandra Herman, međimurska dožupanica, piše eVarazdin.hr. Darko Hrenić je pak rekao kako s današnjim danom više nije član HNS-a.

Natalija Martinčević je na kraju rekla kako će svi ostati u politici te će nastaviti voditi programe. – Postoji želja da Čačić ponudi novu platformu koja se neće baviti demagogijama. Nakon povratka Čačića ponudit će se opcija koja će se baviti konkretnim projektima – rekla je Martinčević.

Na kraju presice napomenuto je kako je više od 160 članova vratilo iskaznice HNS-a, kako kažu, prvenstveno zbog činjenice da se stranka vodi iz Zagreba, javlja eVarazdin.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije