T. Novinšćak: “Dosta je rasprodaje imovine za elitističke plaće!”

Da li su mještani Grada Čakovca i čakovečkog prstena svjesni da je bivša gradska vlast potrošila 1,5 milijardi kuna? Na što ih je potrošila, a što je napravljeno u korist tih mještana? – pitao je na konferenciji za novinare predsjednik čakovečkog HDZ-a, dr.sc.Tomislav Novinšćak.

Naime, kako je rekao, ne može se oteti dojmu kako je u predizbornoj kampanji aktualni gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač (SDP), nasljednik te iste bivše vlasti koja je tu već 15 godina, obećavao milijune investicija, pa muNovinšćak javno poručuje neka napokon i konkretizira to obećanje. Smatra da investicije koje spominje gradonačelnik nisu investicije Grada, jer radi se većinoma o državnom novcu (cestogradnja), a ne gradskim investicijama.

– Gradski je proračun zamaskiran, nema razvojnu ni socijalnu komponentu, a nedavno je na sjednici prihvaćeno i izvješće o izvršenju koje je sramotno, kaže T. Novinšćak. Grad nema razvojnu strategiju, a to je veliki problem jer Čakovec kontinuirano zaostaje. Nažalost, građani to sve više osjećaju, upozorava predsjednik čakovečkog HDZ-a.

Naročito ih u HDZ-u, istaknuo je, “bode u oči” što se stalno spominje smanjenje duga, koje to, zapravo i nije. Naime, ako građanima povećate poreze i naknade, ako prodate nešto gradske imovine, onda su to prihodi za krpanje tekućih rupa i davanje elitističkih plaća, napominje Novinšćak, dodajući kako se gradonačelnik voli hvaliti socijalnom osjetljivošću, pa neka onda to i potkrijepi konkretnim potezima, zaključio je.

– Dajte napokon “dopelajte” te silne milijune investicija u ovaj Grad, te ispunite barem djelić onoga čime stalno punite novinske stupce – poručio je T. Novinšćak vladajućima u Čakovcu. Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Horvat, kazao je kako je “priča” o smanjenju duga u Čakovcu slična i onoj na razini Županije, gdje se također župan voli hvaliti, a svoj odličan PR grade gradskim, odnosno, županijskim novcem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije